ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ράικου

Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ράικου

Ολοκληρώθηκε η  κατάθεση της τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου στον  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Η Ελένη Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του Λάμπρου Σοφουλάκη και προσκόμισε έγγραφα, τα οποία είχε καταθέσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η ίδια προσήλθε και αποχώρησε από το δικαστικό Μέγαρο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς κινήθηκε μέσα από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω κύκλων της, τον Οκτώβριο του 2018, έκανε για πρώτη φορά αναφορά σε παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο (σ.σ: Ρασπούτιν) το οποίο «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Για περίπου μία ώρα κατέθετε το πρωί της Δευτέρας (23/09) ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Novartis.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας στις αρχές Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δυο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Με τη μήνυσή του ο κεντρικός τραπεζίτης ζητεί την ποινική δίωξη των δυο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονομάζει, ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Στις καταθέσεις αυτές οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενέπλεξαν τον κεντρικό τραπεζίτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Πέθανε διάσημος ηθοποιός (pics)

Ποιο θα είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ;