ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Δουρουντάκη: Η ώρα της τιμωρίας για τον δράστη που τον σκότωσε και έθαψε μαζί με το Ι.Χ του

Υπόθεση Δουρουντάκη: Η ώρα της τιμωρίας για τον δράστη που τον σκότωσε και έθαψε μαζί με το Ι.Χ του
Οι αρχές εντόπισαν σε βαθύ λάκκο θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο και στο εσωτερικό του το πτώμα του 70χρονου
cretapost.gr

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 70χρονου, Παντελή Δουρουντάκη τον Μάρτιο του 2018 καθώς σήμερα (1/11/2019) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.

Στο εδώλιο κάθεται ο 45χρονος βασικός κατηγορούμενος και ο αδερφός του καθώς κι ένα τρίτο άτομο.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 45χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο κτηνοτρόφο ενώ παράλληλα δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Την ίδια ώρα, πρότεινε την αθώωση τόσο του αδερφού του όσο και του τρίτου ατόμου που κατηγορούνταν για περιύβριση νεκρού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο 45χρονος ανέφερε πως βρισκόταν σε άμυνα και ο Παντελής Δουρουντάκης άνοιξε πυρ εναντίον του ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος στο δικαστήριο.

Το χρονικό της φρίκης

Η υπόθεση Δουρουντάκη είχε συγκλονίσει την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς μέχρι να αποκαλυφθεί το πτώμα του 70χρονου, είχε θεωρηθεί αγνοούμενος και είχαν κινητοποιηθεί όλοι οι διαθέσιμοι μηχανισμοί για τον εντοπισμό του.

Το θύμα είχε φύγει από το σπίτι του στις 7 Μαρτίου 2018 με το κυπαρισσί φορτηγάκι του, όπως συνήθιζε κάθε μέρα, ωστόσο δεν επέστρεψε.

Από τη στιγμή εκείνη είχε θεωρηθεί αγνοούμενος και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντών για τον εντοπισμό του. Μάλιστα, είχε εκδοθεί Silver Alert και ο Παντελής Δουρουντάκης αναζητούνταν σε κάθε πιθανό σημείο εντός και εκτός Κρήτης.

Τρεις μήνες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα, στις 20 Ιουνίου 2018, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο αδελφών και στις 22 Ιουνίου εντόπισαν σε βαθύ λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του Δουρουντάκη και στο εσωτερικό του το πτώμα του 70χρονου.

Όπως αποδείχθηκε από τη νεκροψία – νεκροτομή που ακολούθησε ο άτυχος άνδρας είχε βληθεί με κυνηγετική καραμπίνα και τα τραύματα που είχε υποστεί ήταν θανατηφόρα.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Ποιοι χάνουν τα λεφτά τους - Η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ

Σχετικές ειδήσεις