ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στην Αθήνα η δίκη με νέες καταθέσεις θυμάτων των κατηγορουμένων

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στην Αθήνα η δίκη με νέες καταθέσεις θυμάτων των κατηγορουμένων

Στην Αθήνα θα γίνει η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο - Αναμένεται να καταθέσουν κι άλλα θύματα επίθεσης των δραστών

Αναλυτικότερα, για την αποφυγή των εντάσεων μέσα στη δικαστική αίθουσα επιδιώκουν οι οικογένειες των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Στην πολύκροτη δίκη που θα γίνει στην Αθήνα, για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένη Τοπαλούδη αναμένεται να καταθέσουν και νέοι μάρτυρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα από τη Ρόδο νεαρές κοπέλες που σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στις Αρχές τις είχαν προσεγγίσει οι κατηγορούμενοι.

Το χρονικό

Ήταν 28 Νοεμβρίου 2018 ώρα 07 30. Στα παγωμένα νερά της θάλασσας στην παραλία “Φώκια” πλέει το άψυχο σώμα μίας νεαρής κοπέλας.

Ένας άνδρας κάνει περίπατο με τη γυναίκα του στο δρόμο προς το φυλάκιο Γκίνας. «Μας τράβηξε το ενδιαφέρον κάποιο μεγάλο αντικείμενο που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα. Ήταν περίεργο αυτό που βλέπαμε και τα κύματα που το σκέπαζαν δεν μας άφηναν να ξεχωρίσουμε τι ακριβώς ήταν» θα πει στον λιμενικό. Ο άνδρας επιστρέφει στο σπίτι και με τα κιάλια βλέπει ότι πρόκειται για άνθρωπο. Για να σιγουρευτεί ειδοποιεί τις αρχές.

Η Ελένη Τοπαλούδη μόλις έχει βρεθεί νεκρή. Το θρίλερ μόλις έχει ξεκινήσει. Τραγική ειρωνεία. Ο άνθρωπος που βρίσκει τη σορό της είναι συγγενής του Ροδίτη κατηγορούμενου.

Κανείς δεν γνωρίζει ότι στο Διδυμότειχο ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη αναζητούν την κόρη τους. Η Ελένη φοιτήτρια στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών έχει να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Δευτέρας. Έχουν ήδη δηλώσει την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Ο ιατροδικαστής κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος είναι ο πρώτος που μιλά ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια.

Ο πρώτος που βλέπει ότι το κορίτσι με το τατουάζ στο πόδι, ένα τριαντάφυλλο, έχει χτυπηθεί άσχημα πριν τη ρίξουν στον γκρεμό. Στο Λιμεναρχείο Ρόδου σημαίνει συναγερμός. Ειδοποιούνται οι γονείς. Η Ελένη τους είναι νεκρή.

Οι πρώτες καταθέσεις

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος αρχίζουν να παίρνουν καταθέσεις. Από τους γείτονες του κοριτσιού, από τους ανθρώπους που την είδαν τα τελευταία 24ωρα, πριν την εξαφάνισή της. Κανείς δεν αναφέρει τα ονόματα Έλληνα και Αλβανού. Μόνο η καλύτερη φίλη της, η οποία στην κατάθεσή της αναφέρει για πρώτη φορά ότι τον γνώριζε.

«Μου είχε πει ότι είχε γνωρίσει έναν τύπο πρόσφατα και ότι είχε βγει μία ή δύο φορές. Αυτός το βράδυ που μιλήσαμε μου είπε ότι της είχε στείλει κάποια μηνύματα στα οποία δεν απαντούσε. Μου είπε θα απαντήσει μετά αφού κλείσουμε το τηλέφωνο».

Ένα βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος δίπλα στο σπίτι της αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι. Ο Αλβανός φαίνεται να συναντά την Ελένη και να φεύγουν. Η αρχή έχει γίνει. Όταν οι λιμενικοί συλλαμβάνουν τον 19χρονο θα δώσει λεπτό προς λεπτό τι έχει γίνει το βραδυ της 27ης Νοεμβρίου και φυσικά θα αποκαλύψει ότι δεν ήταν μόνος του. Έτσι μπαίνει για πρώτη φορά το όνομα του Έλληνα. Τον συλλαμβάνουν και οδηγούνται και οι δύο στην ανακρίτρια. Η κοινωνία της Ρόδου είναι εξοργισμένη από το στυγερό έγκλημα.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1/Ροδιακή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Είδηση - «βόμβα» για όσους βλέπουν πορνό (pics)

Μεγάλη ανατροπή με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Σχετικές ειδήσεις