ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ειρήνη Λαγούδη: Τι συμβαίνει με τον «ύποπτο» γιατρό; Ραγδαίες εξελίξεις μετά την κατάθεσή του

Ειρήνη Λαγούδη: Τι συμβαίνει με τον «ύποπτο» γιατρό; Ραγδαίες εξελίξεις μετά την κατάθεσή του
Ο ιατρός, επαναλαμβάνει, πως δεν υπάρχει καμία προσωποποιημένη δίωξη για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη
agriniopress.gr

Υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατέθεσε την Πέμπτη (14/11/2019) ο ιατρός, φίλος της Ειρήνης Λαγούδη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, τον Ιανουάριο του 2018 στην παραλίμνια περιοχή της Μυρτιάς, στην Τριχωνίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ο ιατρός, καταγγέλλει ως ψευδές και συκοφαντικό το περιεχόμενο εγγράφου.

Ο ιατρός, επαναλαμβάνει, πως δεν υπάρχει καμία προσωποποιημένη δίωξη για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη και εκφράζει μια σειρά από ερωτηματικά, για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε και αναπαράχθηκε το επίμαχο πιστοποιητικό.

Το υπόμνημα έχει ακόμη ως αποδέκτες, τις δικαστικές – εισαγγελικές αρχές του Αγρινίου.

Τονίζει μάλιστα πως με αφορμή το πιστοποιητικό ξεκίνησε ένας νέος κύκλος στοχοποίησης σε βάρος του.

«Ουδέποτε λοιπόν δεν προτάθηκαν και δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον μου από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου! Οι διώξεις ήταν και παραμένουν ακόμη και μέχρι σήμερα κατά αγνώστων.

Ο ιατρός, παραθέτει ακόμη τον τρόπο με τον οποίον έγινε η διαρροή και αναπαραγωγή του εγγράφου, επισημαίνοντας: «Το πιστοποιητικό αυτό δεν αναγράφει την πραγματική αλήθεια. Θεωρώ πως συντάχθηκε με δόλο έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί για να με πλήξει προσωπικά, για λόγους υποκειμενικούς και σκοπούς όχι έντιμους από την πλευρά της οικογενείας της Ειρήνης Λαγούδη».

Αναφέρει επίσης πως θα ενεργοποιήσει νομικές κινήσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενεπλάκησαν στην «τρομερή σκευωρία» σε βάρος του, που τον συκοφάντησαν, ή διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις προκαλώντας του τεραστίων διαστάσεων ηθική βλάβη.

Τέλος, από τους δικαστικούς λειτουργούς, που είναι αποδέκτες του υπομνήματος του, να προχωρήσουν σε έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε το «ψευδούς περιεχομένου» πιστοποιητικό, για το ποιος το συνέταξε και γιατί αναγράφει ψευδώς, πως υπάρχει ποινική δικογραφία σε βάρος του με βαρύτατα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε την ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία εναντίον του γιατρού και πρώην συντρόφου της Ειρήνης Λαγούδη για τη δολοφονία της 44χρονης γυναίκας.

Το χρονικό

Η 44χρονη εξαφανίστηκε στις 6 Ιανουαρίου 2018 και δύο ημέρες μετά, το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου εντοπίστηκε νεκρή από την 6η ΕΜΑΚ.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε στην παραλίμνια περιοχή της Μυρτιάς, στην Τριχωνίδα, το μισοκαμμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, με το σώμα της να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα και το πρόσωπο και τα χέρια της με εγκαύματα προϊόν πυρκαγιάς, που προκλήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος.

Όταν το σώμα της Ειρήνης Λαγούδη εντοπίστηκε, στα χέρια και στο πρόσωπο υπήρχαν εγκαύματα, ενώ στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ένα μπλε μπιτόνι και δίπλα από το άψυχο κορμί της 44χρονης ένας αναπτήρας.

Στην αρχή όλοι μιλούν για δολοφονία, ωστόσο, η ιατροδικαστική έρευνα δείχνει ως αίτια θανάτου «δηλητηρίαση δια της εισπνοής», κάνοντας τους περισσότερους να στραφούν στο σενάριο της αυτοκτονίας. Με τη μικροσκοπική εξέταση ανιχνεύθηκε στους αεροφόρους αγωγούς της γυναίκας αιθάλη, μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την καύση μαζούτ ή ντίζελ, κάτι που καταδεικνύει πως όταν μπήκε η φωτιά μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου η 44χρονη βρισκόταν ακόμη στη ζωή.

Το χέρι όμως που έβαλε την φωτιά κανείς δεν το γνωρίζει.
Κι αν η αρχική έρευνα δείχνει αυτοχειρία, τα παιδιά και ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη, επιμένουν πως ο θάνατος της αγαπημένης τους ήταν μια καλά σχεδιασμένη δολοφονία από αγνώστους.

Τα παιδιά και ο αδελφός της 44χρονης κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων δραστών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Κλειδώνουν» οι αυξήσεις - Πότε θα δοθούν - Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Οδηγίες για εκτύπωση στο Taxisnet - Πώς και πόσα θα πληρώσετε

Σχετικές ειδήσεις