ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρειος Πάγος: Μήνυση για ανθρωποκτονία από τα παιδιά δύο γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι

Άρειος Πάγος: Μήνυση για ανθρωποκτονία από τα παιδιά δύο γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι

Νέα μήνυση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο από τα παιδιά δύο γυναικών που συμπεριλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο με τους 102 νεκρούς.

Η μήνυση στρέφεται σε βάρος δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι εγκαλούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, έκθεση (κακουργήματα) και παράβαση καθήκοντος.

Οι μηνυτές εστιάζουν στο κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης των εναερίων μέσων τις δραματικές ώρες της φωτιάς αναφέροντας ότι «Από τις 7 το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, οπότε είχε μειωθεί αισθητά η ταχύτητα του ανέμου, μπορούσαν σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα να απογειωθούν τα ελικόπτερα για να διασώσουν στέλνοντας ταυτόχρονα την ακριβή εικόνα στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διάσωσης. Όπως δεν το έπραξαν!».

Επίσης, αναφέρουν ότι η υπηρεσία Εναερίων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. «έκλεισε στις 9 δηλαδή την ημέρα της απόλυτης καταστροφής αποφασίστηκε από τους εγκαλούμενου να τηρηθεί το σύνηθες ωράριο».

Εκατόν δύο άνθρωποι χάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μάτι.INTIME NEWS

Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η εξέταση πέντε νέων μαρτύρων, αξιωματικών από τον ανακριτή που διενεργεί την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Καπερνάρος, σε δήλωσή του τόνισε πως «ακόμα βρίσκουμε στοιχεία, τρομακτικής σημαντικότητας τα οποία βάζουνε στο κάδρο και άλλο κατηγορούμενο. Όσο μπορούμε κάποιοι δεν θα επιτρέψουμε ούτε να ξεχαστεί ούτε να κουκουλωθεί η υπόθεση για το Μάτι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Αλβανία: Δύσκολες ώρες για τον Έντι Ράμα - Ανασύρθηκε νεκρή η σύντροφος του γιου του

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή - Ποιοι θα το πάρουν

Σχετικές ειδήσεις