ΕΡΓΑΣΙΑ

Εργασιακά: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν πάρει την άδειά τους μέχρι τέλος του έτους

Εργασιακά: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν πάρει την άδειά τους μέχρι τέλος του έτους
Pixabay

Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας του τρέχοντος έτους 2019 προς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας - Πότε πληρώνεται με προσαύξηση.

Διευκρινίσεις δίνει η ΓΣΕΕμέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, kepea.gr/), επισημαίνοντας ότι ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας πρέπει να χορηγηθούν έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Τι ισχύει με τις άδειες

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας είναι άκυρη.

Σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνείται να χορηγήσει την ετήσια άδεια ανάπαυσης, που ζήτησε ο εργαζόμενος, τότε οφείλει την πληρωμή της σε χρήμα με προσαύξηση 100%.

Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ δίνονται αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση της ετήσιας άδειας. (https://www.kepea.gr/xorigisi-adeias-eos-telos-tou-etous)

Επίσης διατίθεται online εφαρμογή, με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-epidoma-adeias.phpΠαράλληλα έχει δημιουργηθεί και νέα online εφαρμογή υπολογισμού αδείας σε σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης: https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Προϋπολογισμός αισιοδοξίας και ρεαλισμού - Στόχος μας η ενίσχυση της μεσαίας τάξης

Σχετικές ειδήσεις