ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Σε ευάλωτους και όσους υπερφορολογήθηκαν το υπερπλεόνασμα

Πέτσας: Σε ευάλωτους και όσους υπερφορολογήθηκαν το υπερπλεόνασμα
Intime

Για το που θα κατανεμηθεί το υπερπλεόνασμα του 2019 μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3». 

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας ένα μέρος του υπερπλεονάσματος αναμένεται να δοθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν, ενώ τμήμα του θα διατεθεί προς τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Όπως είπε οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τις προσεχείς μέρες, και πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ειδικά για το το πλεόνασμα το 2020 ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι θα είναι στο 3,5% και πως στόχος είναι να μην υπάρχουν υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση.

Αναφορικά με τις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ανήκουν στις ενδιάμεσες κατηγορίες, να πληρώνουν λιγότερο κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εφορία: Νέα πάγια ρύθμιση για παλιούς και νέους οφειλέτες - Διπλασιάζεται ο αριθμός των δόσεων

Χριστούγεννα 2019: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις χειμερινές διακοπές - Πόσο θα διαρκέσουν

Σχετικές ειδήσεις