ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προανακριτική Novartis: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για «Σαράφη» - «Κελέση» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική Novartis: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για «Σαράφη» - «Κελέση» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, κατέθεσαν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Σπύρος Λάππας, το μεσημέρι της Τετάρτης (19/02).

Οι δύο βουλευτές, ζητούν από τον ανώτατο εισαγγελέα να παρέμβει ώστε να μην εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά του προστατευομένου μάρτυρα στην υπόθεση της Νοvartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα πάντως με εισαγγελικές πήγες από τον Άρειο Πάγο, η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θεωρείται νόμιμη ενέργεια που προβλέπεται από τη νομοθεσία μας. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ωστόσο ότι οι μάρτυρες που δεν προσέρχονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχουν ποινικές ευθύνες και δεν συνιστά λόγο για την άρση του καθεστώτος προστασίας τους.

Στην επιστολή-αναφορά, η οποία υπογράφεται από όλους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, τονίζεται ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί από εισαγγελική αρχή. Το ίδιο ισχύει και για την μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» σε περίπτωση που όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας σε δηλώσεις του τόνισε ότι:

«Ήρθαμε να αποδώσουμε έγγραφο διαμαρτυρίας ζητώντας την προστασία της νομιμότητας την οποία παραβιάζει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Η προστασία των μαρτύρων και το ειδικό πρόγραμμα προστασίας τους προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία αλλά δυστυχώς γίνεται απόπειρα αποκάλυψης του προσώπου τους για να αρχίσει η βιομηχανία διώξεων σε βάρος τους. Έχουμε απευθυνθεί σε όλα τα διεθνή όργανα και καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά της Επιτροπής. Εάν οι μάρτυρες αυτοί εξεταστούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που προβλέπει ο νόμος είναι σίγουρη η καταδίκη της χώρας μας».

Μάλιστα ο κ. Λάππας αναφερόμενος στη σοβαρότητα της υπόθεσης αναφέρθηκε σε δύο θανάτους και μία απόπειρα αυτοκτονίας που έχουν ήδη σχετιστεί με την υπόθεση της Novartis.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Η διάγνωση για την υγεία της ηθοποιού

«Βόμβα» για την πτήση MH370: Η αποκάλυψη για το αεροπλάνο που «εξαφανίστηκε»

Σχετικές ειδήσεις