ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το Newsbomb.gr στην κλινική με τα 28 κρούσματα στο Περιστέρι (pics)

Το Newsbomb.gr στην κλινική με τα 28 κρούσματα στο Περιστέρι (pics)

Κορονοϊός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική κλινική που «χτύπησε» ο κορονοϊός στο Περιστέρι - Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό ασθενείς και εργαζόμενοι. Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι νεκροί ήταν ασθενείς του Covid-19.

Κατεπείγουσα εισαγγελική εξέταση για τις δύο κλινικές

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι «Ταξιάρχαι», όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο εισαγγελέας, με άμεση παρέμβαση του λίγο μετά την ενημέρωση για το θέμα της κλινικής, έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης διέταξε έρευνα και για την περίπτωση δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, στα νότια προάστια, όπου φαίνεται να εντοπίστηκε κρούσμα.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σε καραντίνα η ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι - 28 κρούσματα του ιού και δύο νεκροί

Συναγερμός σήμανε στο υπ. Υγείας μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ασθενείς έχουν καταλήξει, και οι δύο ήταν θετικοί στον ιό.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός της Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τα κρούσματα αφορούν ασθενείς αλλά και προσωπικό της κλινικής στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα κορονοϊού. Αναλυτικότερα, πρόκειται για 11 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, 13 ανθρώπους που κάνουν αιμοκάθαρση καθώς επίσης και 4 άτομα που νοσηλεύονται εκεί.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν, έπειτα από ιχνηλάτιση που πραγματοποιήθηκε σε ασθενή, θετικό στον ιό ο οποίος είχε πάει για αιμοκάθαρση την προηγούμενη εβδομάδα στην εν λόγω κλινική, παρουσίασε όμως πυρετό με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί. Επίσης, κατά την ενημέρωση των συντακτών ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η δομή τίθεται σε καραντίνα.

Κατέληξε ασθενής σε δεύτερη δομή υγείας στην Αθήνα

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης μίλησε και για μια δεύτερη δομή στα νότια προάστια όπου ένας από τους ασθενείς δυστυχώς κατέληξε.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους της εν λόγω δομής τονίζοντας πως θα ελεγχθούν και σημείωσε: «Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα πρέπει να φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της