ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας υιοθετεί πλήρως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορoνοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Τσιόδρας σημείωσε πως η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και τα σούπερ μάρκετ, αλλά θα είναι συμπληρωματικό μέτρο.

Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στους πολίτες αναλυτικές οδηγίες με σκόπό να ενημερωθούν για την ορθή χρήση των μασκών αυτών.

«Όποιος κάνει χρήση τέτοιας μάσκας, θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πολύ καλά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

2.463 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Πέμπτη (23/04) είναι 55, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.463. Από αυτά, 574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.131 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 52 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» - Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι - Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα πρέπει να φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.