ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αυτοψία Newsbomb.gr στο Εφετείο: Με μάσκες και θερμομέτρηση η επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης

Αυτοψία Newsbomb.gr στο Εφετείο: Με μάσκες και θερμομέτρηση η επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης
Λευτέρης Παρτσάλης

Με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού ξεκίνησε σήμερα (28/04) η μερική επαναλειτουργία των Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων.

Θερμομετρήσεις, αντισηπτικά και μάσκες προστασίας. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί σε Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία σε όλη την επικράτεια.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Εφετείο Αθηνών, όπου η πρόσβαση στο κτήριο γίνεται κατόπιν θερμομέτρησης από ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και μόνον με χρήση μάσκας. Επίσης, σε βασικά σημεία του κτηρίου υπάρχουν αντισηπτικά, η χρήση των οποίων θα είναι υποχρεωτική.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, εντός του κτηρίου βρίσκεται πενταμελής ομάδα ιδιωτικών φρουρών προκειμένου να μεριμνούν για την τήρηση αποστάσεων αλλά και την κίνηση εισερχομένων προσώπων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βαθμιαία επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης ξεκίνησε με αποχή την δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, καθώς πολλοί εκφράζουν δυσπιστία για τα μέτρα προστασίας που έχουν εξαγγελθεί. Απόφαση για αποχή έχουν λάβει οι δικηγόροι της Αθήνας και οι δικαστικοί υπάλληλοι σε στα Ειρηνοδικεία Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Καλλιθέας, Κρωπίας, Ιλίου, Λαυρίου, Ν. Ιωνίας, Μαραθώνος, Μεγάρων, Περιστερίου και Χαλανδρίου.

Δείτε τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών Σωτήρης Τριπολιτσιώτης:

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι διαπιστώνουν «κενά» στα μέτρα για την σταδιακή επιστροφή στη δικαστηριακή καθημερινότητα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε υποθηκοφυλακεία και περιφερειακά Ειρηνοδικεία. Μάλιστα μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας (27/04), ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση αναφορικά με την ύπαρξη αστυνομικών η ανδρών security στα δικαστήρια ώστε να τηρηθεί η οδηγία του ΕΟΔΥ για παρουσία εντός των χώρων ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και της τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με μάσκα η επιστροφή στην κανονικότητα - Πού θα είναι υποχρεωτική - Η σωστή χρήση της

Σχετικές ειδήσεις