ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Καταπέλτης ο εισαγγελεας - Ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων

Δίκη για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Καταπέλτης ο εισαγγελεας - Ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων
ΙΝΤΙΜΕ

Την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει ενόχους τους τέσσερις κατηγορουμένους όπως κατηγορούνται, ενώ -αν και δεν προβλέπεται- σε αυτό το στάδιο, ανέφερε ότι προτείνει να μην μειωθεί ούτε κατά μια ημέρα η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους για την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα της μοιραίας ημέρας αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας, ξεκινώντας από την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και σημειώνοντας ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση εκτός από ποινικές ευθύνες υπάρχει και ηθική ευθύνη εμπλεκομένων προσώπων.

Την σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας πήρε η πολιτική αγωγή με το δικηγόρο της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρο Μαντά να δηλώνει: «Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25-2-2021 με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ενώ δεν αποκλείεται και η έκδοση της απόφασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία σε δύο φάσεις: Ποιες περιοχές θα σαρώσει - Πτώση της θερμοκρασίας έως και 13 βαθμούς