ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Λιγνάδης: Στον Ανακριτή ο σκηνοθέτης για να ζητήσει προθεσμία - Δεν είπε κουβέντα

Δημήτρης Λιγνάδης: Στον Ανακριτή ο σκηνοθέτης για να ζητήσει προθεσμία - Δεν είπε κουβέντα

Λίγο πριν τις 12 το πρωί της Τετάρτης πέρασε το κατώφλι του Ανακριτή ο Δημήτρης Λιγνάδης που αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή και κρατείται εδώ και 5 μέρες στη ΓΑΔΑ.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Ο σκηνοθέτης κατά την είσοδο στα δικαστήρια υπό αυστηρή αστυνομική συνοδεία δεν είπε κουβέντα. στους δημοσιογράφους.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης μετέβη στα δικαστήρια για ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί, είτε για την Πέμπτη είτε για την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα στη διάθεση της Δικαιοσύνης δηλώνει ότι είναι ο Νίκος Σ. , που με τη συνέντευξη του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθείINTIME

Οι δικηγόροι του Νίκου Σ., Γεωργία Παλαιολόγος και Πατρίκιος Πατρικουνάκος πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Σε δήλωσή τους οι δύο δικηγόροι ανέφεραν τα εξής: «Έχουμε ήδη γνωστοποιήσει τα στοιχεία του εντολέα μας στις εισαγγελικές αρχές και δηλώσαμε ότι παραμένει στη διάθεση των αρχών. Οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεση τους και την καταγγελία που έκανε ο εντολέας μας στο ΣΕΗ».

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι θα βρεθούν ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και σε εκείνη.

Λίγο μετά τις 12 έφτασε στον Ανακριτή και ο συνήγορος υπεράσπισής του Λιγνάδη, κ. Αλέξης Κούγιας.

Η υπερασπιστική γραμμή του

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας ζητά περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία φαίνεται πως ήδη έχει χαραχθεί στο μονοπάτι της πλήρους άρνησης των κατηγοριών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κούγιας από την στιγμή ανάληψης της υπόθεσης και ανάγνωσης της δικογραφίας, αφήνει αιχμές κατά των ανακριτικών αρχών, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, των μηνυτών και των μαρτύρων, κάνοντας λόγω για αναξιοπιστία των τελευταίων και αποδίδοντάς τους πολιτικές σκοπιμότητες.

Η συνέντευξη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Ήταν 6 Φεβρουαρίου όταν δημοσιεύθηκε η συνέντευξη του Νίκου Σ., που περιέγραψε την εμπειρία που είχε στα 19 του, όταν και ήθελε να ασχοληθεί με τον κόσμο του θεάτρου. Στην σοκαριστική περιγραφή του, αναφέρει ότι το 2005 βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στην οποία πηγαίνοντας να απαγγείλει τον πρώτο του θεατρικό μονόλογο στο σπίτι ενός «κοινωνικά διακεκριμένου και γνωστού σκηνοθέτη» βρέθηκε να κακοποιείται σεξουαλικά.

Η επαφή του με τον σκηνοθέτη έγινε έπειτα από αναφορά της θείας του στην λαχτάρα και την αγάπη του ανιψιού της για το θέατρο. Σε τυχαία συνάντησή της με τον σκηνοθέτη, φέρεται να του είχε αναφέρει το όνειρο του ανιψιού της να δώσει εξετάσεις και να περάσει στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίνοντας τα στοιχεία του.

«Πήγα στο σπίτι του και χτύπησα το κουδούνι, περιμένοντας να μου ανοίξει ο ίδιος. Μου άνοιξε, όμως, ένα νέο παιδί σε ηλικία, λίγο μεγαλύτερος από εμένα. Ξαφνιάστηκα και μ' έπιασε μεγαλύτερο άγχος απ' ό,τι ήδη είχα, γνωρίζοντας ότι δεν θα έλεγα το μονόλογο μόνο μπροστά σ' ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Τώρα θα είχα και κοινό… "Που είναι ο τάδε;" ρωτάω με συστολή. Μου λέει "είναι στο μπάνιο, θα έρθει. Πέρασε". Μπήκα, καθίσαμε στον καναπέ, μιλήσαμε ένα πεντάλεπτο και περιμέναμε το σκηνοθέτη. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας ημίγυμνος, φορώντας μόνο μία πετσέτα. Ξαφνιάστηκα» λέει στη συνέντευξη του.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει, ο σκηνοθέτης άρχισε να τον ρωτά για την ερωτική του ζωή και στη συνέχεια του ζήτησε «αυταρχικά» να προχωρήσει σε ερωτικές πράξεις. «Το έκανα κι ένιωθα, κοιτάζοντας το παιδί, ότι κι αυτός δεν αισθανόταν άνετα, είχε μία εξίσου τεράστια αμηχανία με μένα. Το παιδί αυτό ήταν ευγενικό μαζί μου, ενώ ο άλλος, ο σκηνοθέτης, ήταν "αυτοκρατορικός", σαδιστικά αυταρχικός. Μετά μου ζήτησε να κάνω στοματικό έρωτα και στον ίδιο», λέει ο Νίκος Σ. που στη συνέχεια καταγγέλλει ότι υπέστη βιασμό με σιδερένιο αντικείμενο.

Το τρίτο πρόσωπο - ηθοποιός τηλεοπτικών σειρών

Ο Νίκος Σ. θα πει στη συνέντευξή του ότι ένας από τους λόγους που θέλησε να μιλήσει ήταν το τρίτο πρόσωπο που υπήρχε στο σπίτι εκείνη τη νύχτα. «Δεν μπορώ να πω ψέματα ότι εκείνο το βράδυ ήμασταν μόνον εγώ κι ο σκηνοθέτης. Υπήρχε κι ένα άλλο άτομο εκεί, που μπορεί να θεωρείται θύτης, αλλά για μένα, στην ηλικία που ήταν, ήταν κι αυτός θύμα» είπε ο Νίκος Σ. στη συνέντευξή του.

Ωστόσο, στο πρόσωπο εκείνου του αγοριού που ο Νίκος Σ. είδε ένα ακόμη θύμα του σκηνοθέτη, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε τον δικό του κακοποιητή. «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης.

Για την τελευταία υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση που βρίσκεται στην προανάκριση και αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα. Ο συγκεκριμένος πρωταγωνιστής γνωστών τηλεοπτικών σειρών τις επόμενες ώρες δίνει έγγραφες εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σε βάρος του. Μάλιστα, φέρεται να αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αρχές κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.