ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κούγιας: Ούτε βήμα πίσω – Η απάντησή του στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Κούγιας: Ούτε βήμα πίσω – Η απάντησή του στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Με τρισέλιδη ανακοίνωσή του ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη καλεί την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να διαβάσει προσεκτικά τη δικογραφία και όπως αναφέρει τότε θα νιώσουν πολύ άσχημα για την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος κάνει λόγο για «κονιορτοποίηση» του τεκμηρίου αθωότητας με «αυθαίρετες νομικές και ουσιαστικές επιλογές» που έκλεισαν τον Δημήτρη Λιγνάδη «στη φυλακή με μια μόνο μαρτυρία ενός αναξιόπιστου και αμφιλεγόμενου μάρτυρα, του οποίου οι ισχυρισμοί έχουν απομυθοποιηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος, καταστρέφοντας τη ζωή του οριστικά».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του

«Διάβασα με πολλή προσοχή, λέξη προς λέξη, τη βραδινή ανακοίνωση της ΕΔΕ. Συμφωνώ και προσυπογράφω απολύτως κάθε λέξη και κάθε φράση που έχουν συμπεριλάβει στην ανακοίνωση.

Όμως η παρουσία μου επί 50 περίπου χρόνια καθημερινά στα Δικαστήρια όλης της Ελλάδος από την Ορεστιάδα μέχρι την Ιεράπετρα μού επιτρέπει να αναφέρω για πρώτη φορά στην καριέρα μου στους αρμοδίους Ανωτάτους Δικαστές και Εισαγγελείς τις παραλείψεις, contra legem, στις οποίες έχουν υποπέσει εντελώς αδικαιολόγητα τόσο οι Εισαγγελείς όσο και οι Δικαστές που ανεμείχθησαν μέχρι τώρα στην υπόθεση του εντολέα μου κ. Δημητρίου Λιγνάδη, του οποίου κονιορτοποίησαν το τεκμήριο αθωότητας με αυθαίρετες νομικές και ουσιαστικές επιλογές και τον έκλεισαν στη φυλακή με μια μόνο μαρτυρία ενός αναξιόπιστου και αμφιλεγόμενου μάρτυρα, του οποίου οι ισχυρισμοί έχουν απομυθοποιηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος, καταστρέφοντας τη ζωή του οριστικά.

Συμφωνώ απολύτως ότι δεν πρέπει κανείς να στρέφεται πειθαρχικά εναντίον Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών, όταν κάνουν το καθήκον τους και εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, αφού ορκίστηκαν και έχουν ιερό καθήκον να το κάνουν κάθε μέρα σε όλη τη λειτουργηματική ζωή τους.

Όταν όμως δύο Εισαγγελείς, μία Ανακρίτρια και τρεις Δικαστές που συνεδρίασαν εν συμβουλίω δεν εφαρμόζουν το νόμο καταστρέφοντας έναν Έλληνα πολίτη που προσβλέπει στη νομική τους επάρκεια και στην αμεροληψία τους, η μοναδική άμυνα, την οποία έχει ο υπερασπιστής του, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ποτέ στραφεί είτε με αίτηση εξαιρέσεως είτε με αναφορά εις βάρος ουδενός Εισαγγελικού και Δικαστικού Λειτουργού, είναι να προσφύγει με μια διαδικαστική πράξη που προβλέπεται από τη νομοθεσία και τον τρόπο που λειτουργούν τα Δικαστήρια, στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και στην ηγεσία της Εισαγγελίας, στην Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και είμαι βέβαιος ότι τόσο ο Πρόεδρος της ΕΔΕ κ. Σεβαστίδης όσο και τα εκλεκτά μέλη του ΔΣ, μόλις διαβάσουν τη σχηματισθείσα δικογραφία και επιτέλους πληροφορηθούν και τα αδιάσειστα στοιχεία που επικαλείται ο εντολέας μου, θα νιώσουν πολύ άσχημα για την ανακοίνωση που εξέδωσαν».

Αλέξης Κούγιας: «Είμαι βέβαιος ότι θα ανακαλέσουν»

Και συνεχίζει ο Αλέξης Κούγιας: «Να θυμηθούν ότι η ηρωίδα Εισαγγελέας Εφετών Κερκύρας κυρία Χριστούλη έχασε την υγεία της και μετετέθη δυσμενώς, όταν αποκάλυψε το σκάνδαλο της εξαφανίσεως χιλιάδων δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κερκύρας, χωρίς η ΕΔΕ να κάνει έστω και μία ανακοίνωση, γιατί μόνη έναντι όλων η κα Εισαγγελέας αποκάλυψε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, όπου πρωταγωνίστρια ήταν ένα μέλος της ΕΔΕ, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κερκύρας, και να θυμηθούν επίσης ότι ο μοναδικός Δικηγόρος που συνεργάστηκε με τους επίλεκτους Δικαστές του Αρείου Πάγου κ.κ. Σιδέρη και Μπαλτά, για να σπάσει το απόστημα των βρώμικων δικαστών που έστελναν στη φυλακή αθώους και απελευθέρωναν ενόχους, συνεργαζόμενοι με κακοποιούς δικηγόρους, ήμουν εγώ.

Τους καλώ να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σ’ αυτή την αναφορά που καταθέτω στους Ανώτατους Δικαστές και Εισαγγελείς και είμαι βέβαιος ότι η εντιμότητά τους θα τους οδηγήσει να ανακαλέσουν την ανακοίνωση, την οποία έκαναν σήμερα.

Ο έντιμος, ανεξάρτητος και με θάρρος Δικηγόρος είναι ο απόλυτος βοηθός της Δικαιοσύνης, για να εκδίδονται δίκαιες αποφάσεις.

Αθήνα, 02/03/2021
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Χ. Κούγιας
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όπως το Μάρτιο του 2020: Στο «τραπέζι» αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα