ΕΛΛΑΔΑ

Όπως τον Μάρτιο του 2020: Στο «τραπέζι» αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα

Όπως τον Μάρτιο του 2020: Στο «τραπέζι» αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα

Το «πολεμικό» σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις ΜΕΘ να είναι πια ελάχιστες, αλλά και τα κρούσματα, που σημειώνουν ραγδαία αύξηση, οδηγούν τους ειδικούς να επαναφέρουν στο «τραπέζι» το οδυνηρό, αλλά αποτελεσματικό αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα. 

Ένα χρόνο μετά, μερίδα των ειδικών επαναφέρει στο «τραπέζι» την πρόταση για αυστηρό Lockdown σε όλη τη χώρα.

Το lockdown τύπου Μαρτίου του ΄20 αν και πολύ οδυνηρό, τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία, ήταν, ωστόσο, αποτελεσματικό.

Έκτακτες συσκέψεις λοιμωξιολόγων

Το απόγευμα της Τρίτης εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Επιτροπής, η οποία μετατέθηκε κατά μία ημέρα.

Τα συμπεράσματά της σημερινής σύσκεψης αναμένεται να τεθούν αύριο υπόψιν των μελών της Επιτροπής, οι οποίοι θα κληθούν κάνουν την εισήγησή τους προς τον πρωθυπουργό.

«Κόφτης» στην μετακίνηση με τον κωδικό 6

Εκτός από το ολικό lockdown, στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για την Αττική, δηλαδή το SMS στο 13033 με κωδικό 6 να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο πολίτης μόνο εντός των ορίων του δήμου του.

Ενώ, εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές.

Πάντως, προς το παρόν προκρίνεται το σενάριο των πιο σκληρών μέτρων τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές.

Όποια μέτρα και αν ληφθούν θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρομακτική έκρηξη με 1.159 νέα στην Αττική – Ξεπέρασε τα 300 η Θεσσαλονίκη