ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίωξη για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη

Δίωξη για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη

Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε στο γνωστό τηλεοπτικό ηθοποιό Νίκο Στραβοπόδη μετά την μήνυση του 38χρονου Δημήτρη Άνθη ότι βιάστηκε από αυτόν το 2006.

Πλέον η δικογραφία διαβιβάζεται στον ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση και αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση το θύμα και τυχόν μάρτυρες, ενώ η διαδικασία θα «κλείσει» με την κλήση σε απολογία του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται, ότι για αυτή την υπόθεση είχε υποβληθεί μήνυση που εστάλη στην αστυνομία για να διενεργήσει προανάκριση.

Ο καταγγελλόμενος ηθοποιός πάντως φέρεται να αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αρχές κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται, ότι από την συνέντευξη του Νίκου Στραβοπόδη στην οποία περιέγραψε βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη παρουσία τρίτου ατόμου, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στο τρίτο πρόσωπο, τον δικό του κακοποιητή.

«Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης.

Τι είχε αναφέρει στη μήνυσή του ο Δημήτρης Άνθης

Στη μήνυσή του Δημήτρη Άνθη αναφέρεται ότι «ενιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έδωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε την προσπάθειά του. Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν βιαιότερος…».

Στη μήνυση αναφέρεται από τον Δημήτρη Άνθη ότι γνώρισε τον Νίκο Στραβοπόδη το 2006 σε μπαρ στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του.

Κατά τη μήνυση ο Στραβοπόδης αφενός είπε στον Άνθη ότι φοιτούσε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αφετέρου υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου καθώς και ότι είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη Σχολή.

Στη συνέχεια στη μήνυση περιγράφονται τα όσα συνέβησαν τον Μάιο του 2006.

Ο Άνθης αναφέρει ότι ο Νίκος Στραβοπόδης τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του. Εκεί περίμενε να ανάψει τα φώτα, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. «Αντί γι αυτό, ξαφνικά, όλως αιφιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…».

Ο μηνυτής περιγράφει ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης άρχισε να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις. «Με το ένα χέρι του και με το σωματικό του βάρος με κρατούσε ακίνητο πάνω στο κρεβάτι, ενώ με το άλλο άρχισε να τραβάει με δύναμη για να μου βγάλει το παντελόνι. Αιφνιδιάστηκα, πανικοβλήθηκα από την απρόσμενη βιαιότητα, ένοιωσα να χάνω τον κόσμο μου! Διαμαρτυρήθηκα, του είπα “τι κάνεις εκεί, άσε με, δεν θέλω”, προσπάθησα να σηκωθώ όρθιος…

Ένοιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έσωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε τις προσπάθειές του. Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου με ολόκληρο το χέρι του.

Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα. Αφού ολοκλήρωσε την πράξη της διείσδυσής με όλο του το χέρι, με εμένα να σφαδάζω στον πόνο, με βίασε εισάγοντας και το γενντικό του όργανο στο σώμα μου…».

Ο Δημήτρης Άνθης συμπληρώνει ότι σώθηκε όταν ο Νίκος Στραβοπόδης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. «Θυμάμαι ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με έναν άγνωστο σε εμένα συνομιλητή, στον οποίο είπε “έλα εδώ, τον έχω».

Το φερόμενο ως θύμα καταθέτει ότι τότε βρήκε την ευκαιρία να τον σπρώξει και να απελευθερωθεί, φεύγοντας από το διαμέρισμα. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν «τραυματική», καθώς δεν είχε καμία σεξουαλική εμπειρία, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το συγκεκριμένο τραύμα. Επίσης δηλώνει ότι φοβήθηκε να καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό στην αστυνομία, φοβούμενος την κατακραυγή, τις ισχυρές γνωριμίες του Στραβοπόδη και επειδή δεν ήθελε να πληγώσει την οικογένειά του.

Η απάντηση του Νίκου Στραβοπόδη

Από την πλευρά του ο Νίκος Στραβοπόδης υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» ότι ο Δημήτρης Άνθης λέει ψέματα.

Ο Νίκος Στραβοπόδης υποστηρίζει ότι το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη το 2004, αλλά δεν πρόκειται για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση, παρά για συναινετική ερωτική συνεύρεση δύο 20χρονων τότε ανδρών. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο Δημήτρης Άνθης ήταν εκείνος που έκανε την πρώτη κίνηση όταν μπήκαν στο σπίτι και του δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί του.

«Αρνούμαι την κατηγορία, δε βίασα ούτε τον Δημήτρη Ανθή, ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή μου. Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε το 2004 όντως στο μπαρ στο οποίο εγώ δούλευα μέχρι το Δεκέμβριο του 2004 και για τρεις μήνες. Τότε γνωριστήκαμε, με φλέρταρε, μία μέρα με περίμενε έξω από το μαγαζί, κάτι που παραδέχεται κι αυτός τη συνέντευξη που έδωσε. Αφού τελείωσα την εργασία μου, μου είπε αν θέλω να πάω μια βόλτα μαζί του, πήγαμε βόλτα, ήταν μια πολύ χαλαρή βόλτα, συζητούσαμε, περπατούσαμε γύρω στη 1 ώρα, κατηφορίσαμε την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά πήγαμε στο σπίτι μου, γιατί είχαμε ήδη κουραστεί. Ήταν ήδη αργά η ώρα πλέον. Το 2004 έμεινα στον Στον Άγιο Παντελεήμονα στην οδό (…). Πήγαμε στο σπίτι μου.

» Εγώ συγκατοικούσα με μια παιδική μου φίλη και μάλιστα την πήρα και τηλέφωνο και της είπα ότι έρχομαι με τον αδερφό ενός συναδέλφου στο μαγαζί ώστε επειδή ήταν η πρώτη μας βόλτα να μην έρθει σε δύσκολη θέση το παιδί, αν μέναμε ίδιο μας. Αυτή έμεινε στο δωμάτιό της, δηλαδή την ενημέρωσα ότι θα έρθω με κάποιον στο σπίτι, ένα φλερτ. Πήγαμε σπίτι, ήπιαμε νερό, εγώ τότε δεν έπινα αλκοόλ, ήμουνα 20 χρονών και ο Δημήτρης ήταν 20 χρονών.

» Μετά πήγαμε στο δωμάτιο. Ήταν ένα σεξ μεταξύ δύο εικοσάχρονων, οπότε εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο αμήχανο, πόσο πρωτόγνωρο ήταν για εκείνες τις ηλικίες (…) Κάναμε έτσι κάποια απλά πράγματα, μετά ήταν πολύ αργά πια η ώρα και επειδή είχα μάθημα το πρωί στη Σχολή, στο Εθνικό, του είπα ότι έχω πρωινό ξύπνημα, μου είπε ότι κι αυτός πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του. Κατεβήκαμε κάτω, περιμέναμε ταξί αλλά επειδή ήταν πολύ αργά, λίγο αργούσε το ταξί, οπότε χαζολογούσαμε, γελάγαμε και τέτοια. (…)

» Εγώ τις επόμενες ημέρες συνέχισα να δουλεύω στο μπαρ (…). Ερχόταν ο Δημήτρης να δει τον αδερφό του, αλλά υπήρχε όρος στο μαγαζί ότι με τους πελάτες δεν πρέπει να αναπτύξουμε οικειότητα. Να είμαστε τυπικοί. Οπότε εγώ ήμουν απόλυτα τυπικός, για να σεβαστώ τους κανόνες του μαγαζιού. Τον χαιρέτησα, μιλήσαμε τυπικά, αυτό έγινε τις τρεις-τέσσερις φορές που ήρθε… Απλώς δε ξέρω πώς εξέλαβε αυτή την τυπική μου στάση, δηλαδή εάν περίμενε κάτι παραπάνω από εμένα σε συναισθηματικό επίπεδο.

Όσον αφορά τις περιγραφές του Δημήτρη Άνθη στη μήνυση ο Νίκος Στραβοπόδης τις χαρακτηρίζει «μυθιστόρημα» λέγοντας ότι «δεν μεταμορφώθηκα σε κάποιον άλλον άνθρωπο».

«Μύθευμα» χαρακτήρισε, τέλος, και την περιγραφή του πώς γλίτωσε ο Δημήτρης Άνθης λέγοντας ότι «όλο αυτό είναι φαντασιακό. Δεν υπήρξε ποτέ, ποτέ, τέτοιο πράγμα. Εγώ ο ίδιος τον κατέβασα να πάρει ταξί, μου ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Από αχαρτογράφητο ρήγμα η δόνηση των 5,9R– Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους