ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική εισήγηση για απόρριψη της προσφυγής Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό

Εισαγγελική εισήγηση για απόρριψη της προσφυγής Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου Λαμίας μετατίθεται χρονικά για τις επόμενες μέρες.

Nα απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή του πολυισοβίτη Δημήτη Κουφοντίνα για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές του Κορυδαλλού, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών εισηγείται η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, το οποίο τελικά δεν έχει συνεδριάσει μέχρι αυτή την ώρα και όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση μετατίθεται χρονικά για τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια.

«Δεν μας αφήνουν να τον δούμε, κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο»

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα ο διευθυντής ΕΣΥ, Ζδούκος Θεόδωρος και η Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, Κατερίνα Ντουζέπη, οι γιατροί δηλαδή που τον παρακολουθούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των γιατρών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο.

Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό. Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης. Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ

Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια - Ποιες περιοχές ακολουθούν, τι ισχύει στη Λάρισα