ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια - Ποιες περιοχές ακολουθούν, τι ισχύει στη Λάρισα

Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια - Ποιες περιοχές ακολουθούν, τι ισχύει στη Λάρισα
InTime

Lockdown: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την αλλαγή επιπέδου επιτήρησης για τις δυο συγκεκριμένες περιοχές από το πρωί του Σαββάτου (06.03).

Για επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας έκανε λόγο ο κ. Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Όπως εξήγησε, η επιβάρυνση αυτή αλλάζει το επίπεδο στο οποίο κατατάσσονται στον επιδημιολογικό χάρτη οι περιοχές αυτές, καθώς εισέρχονται στο «βαθύ κόκκινο».

Συγκεκριμένα, η αλλαγή αφορά την Περιφερειακή Ενότητα της Φωκίδας και τον Δήμο Ανωγείων στην Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου. Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, στα Ανώγεια τα ενεργά κρούσματα διπλασιάστηκαν ενώ και στη Φωκίδα παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση που οδήγησε στη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων. Τα μέτρα θα ισχύουν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (06.03).

Ποιες περιοχές φλερτάρουν με σκληρό lockdown

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υποστήριξε πως υπάρχουν κι άλλες περιοχές στις οποίες η κατάσταση είναι οριακή. Όπως εξήγησε, αν παρατηρηθεί επιδημιολογική επιβάρυνση θα περάσουν κι αυτές στο «βαθύ κόκκινο» το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι περιοχές:

  • Κοζάνη
  • Καστοριά
  • Ιωάννινα
  • Καβάλα
  • Ημαθία
  • Σέρρες
  • Κιλκίς
  • Ζάκυνθος
  • Χανιά
  • Ρέθυμνο

Δεν μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο» η Λάρισα λόγω σεισμού

Ξεχωριστή αναφορά έγινε από πλευράς του κ. Χαρδαλιά για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Τα τελευταία 24ωρα οι συνεχόμενες, ισχυρές, σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Ελασσόνας έχουν υποβάλλει τους κατοίκους σε μια μεγάλη δοκιμασία και ως εκ τούτου αποφασίστηκε να μην εισαχθεί η περιοχή στο «βαθύ κόκκινο».

«Στην Λάρισα αναστέλλεται η ένταξη στο «βαθύ κόκκινο» όπως είχαμε ενημερώσει, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και… γάμους

Στην πορεία της ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε και κάποιες διευκρινίσεις επί των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Συγκεκριμένα ανέφερε πως για τη μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν ισχύει ο περιορισμός στη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο, ούτε και το όριο των δυο χιλιομέτρων από την οικία. Για να μεταβεί κανείς σε ΚΤΕΟ, χρειάζεται το SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 ή την αντίστοιχη βεβαίωση και παράλληλα αποδεικτικό του ραντεβού.

Αλλαγές ανακοινώθηκαν και για τη διαδικασία των γάμων, πολιτικών και θρησκευτικών. Εν τέλει, η τέλεση γάμου δεν αναστέλλεται αλλά θα επιτρέπεται αυστηρά με την παρουσία εννέα ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του λειτουργού είτε αυτός είναι θρησκευτικός, είτε πολιτικός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Λύθηκε ο «γρίφος» του κωδικού 4

Ροή Ειδήσεων