ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μένης Κουμανταρέας: Ένοχοι και από το Εφετείο οι δύο δολοφόνοι του

Μένης Κουμανταρέας: Ένοχοι και από το Εφετείο οι δύο δολοφόνοι του

Ένοχοι κηρύχθηκαν και σε δεύτερο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα από το Μικτό Ορκωτο Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήρια απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα τους για μεταβολή της κατηγορίας, ενώ τους έκρινε ενόχους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού και της απόπειρας ληστείας από κοινού.

Οι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθούν όλα.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για ελαφρυντικά, αλλά και επί των ποινών που επιβληθούν στους κατηγορουμένους.

Υπενθυμίζεται, ότι η δολοφονία του συγγραφέα έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βαλβίδες» εκτόνωσης και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα – Το σχέδιο για κομμωτήρια, μαγαζιά