ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αυτό είναι το ραδιοφωνικό σποτ των Ενεργών Μπαμπάδων για την συνεπιμέλεια

Αυτό είναι το ραδιοφωνικό σποτ των Ενεργών Μπαμπάδων για την συνεπιμέλεια

Οι Ενεργοί Μπαμπάδες δημιούργησαν ένα ραδιοφωνικό σποτ με αφορμή το νομοσχέδιο για την Συνεπιμέλεια που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση

Το Ηχητικό spot ενεργών μπαμπάδων για τα δικαιώματα του παιδιού έχει τίτλο: «Πες όχι στην αποκλειστική επιμέλεια». Το ηχητικό ακούγεται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. «Ακούστε το και διαδώστε το παντού για την ανάγκη θεσμικής προάσπισης του πραγματικού συμφέροντος του παιδιού να ανατρέφεται εξίσου και ισότιμα και από τους δυο γονείς του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από 37 χρόνια αλλάζει το οικογενειακό Δίκαιο με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και προχωρεί προς την Βουλή μετά την εγκρτισή του στα τέλη Φεβρουαρίου απο το υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου» και σύμφωνα με τους συντάκτες του συνιστά μια παιδοκεντρική μεταρρύθμιση, η οποία διατηρεί και ενισχύει το αληθές και πραγματικό συμφέρον του παιδιού ως το βασικό κριτήριο για τη ρύθμιση των σχέσεων των τέκνων με τους γονείς τους.

Για την εξυπηρέτηση του πραγματικού και αληθούς συμφέροντος του παιδιού, με το Σχέδιο Νόμου καθιερώνονται καινοτομίες που διευκολύνουν τη συνεννόηση των γονέων μετά τη διάσπαση του έγγαμου βίου και καθιερώνονται αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία θα υποβοηθείται η ασφαλής δικανική κρίση για τις υποθέσεις που άγονται στα δικαστήρια.

Ακούστε το ραδιοφωνικό σπότ των Ενεργών Μπαμπάδων

Συνεπιμέλεια: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Τα άρθρα και τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ, καθώς και να συμμετάσχετε στη δημόσια διαβούλευση.