ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ριφιφί θυρίδων στο Ψυχικό: Προφυλακιστέος ο 58χρονος κατηγορούμενος

Ριφιφί θυρίδων στο Ψυχικό: Προφυλακιστέος ο 58χρονος κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος, που κατηγορείται για το ριφιφί σε 4 θυρίδες σε τράπεζα του Ψυχικού. Ο κατηγορούμενος ήταν αντιμέτωπος με τα αδικήματα της  διακεκριμένης κλοπής κατ΄ εξακολούθηση,  της απείθειας και της παραβίασης  του νόμου περί όπλων.

Φωτογραφίες/Βίντεο: Ευδοκία Μύτιλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος κατά την απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ φέρεται να εστίασε στην αποδόμηση του βασικού επιβαρυντικού στοιχείου σε βάρος του, που δεν είναι άλλο από το δείγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το δείγμα dna που βρέθηκε δεν είναι καθαρό, αλλά μικτό, δηλαδή ότι εκτός από τα δικά του στοιχεία, εντοπίστηκε δείγμα ακόμη δύο προσώπων. Πρόκειται για το γενετικό υλικό της ιδιοκτήτριας της ιδιοκτήτριας της θυρίδας και ενός ακόμη αγνώστου ατόμου. Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι εντός του θησαυροφυλακίου δεν υπάρχει κύκλωμα παρακολούθησης, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα, τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ένα ακόμη επιχείρημα που φέρεται να χρησιμοποίησε είναι πως το γενετικό υλικό βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο, εξηγώντας μάλιστα και τρόπους μέσω των οποίων θα μπορούσε να βρεθεί εκεί δικό του δείγμα. «Πιθανολογώ ότι η ιδιοκτήτριά της κασετίνας την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι, το οποίο χρησιμοποιούμε όλοι οι κάτοχοι θυρίδων» φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Απαντώντας στον ισχυρισμό των αστυνομικών, ότι στο βιντεοληπτικό υλικό εμφανίζεται να επιχειρεί να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, ο κατηγορούμενος φέρεται να απάντησε: «Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια όσα και τη μάσκα, τα χρησιμοποίησα για προστασία από τον κορονοϊό».

Μάλιστα, φέρεται να περιέγραψε ότι τηρούσε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, καθώς στη συνέχεια πήγαινε στο ινστιτούτο της συζύγου του, που βρίσκεται κοντά στο υποκατάστημα της τράπεζας και για τον λόγο αυτό ήθελε να τηρεί όλα τα μέρα ασφαλείας, προκειμένου να μην δημιουργηθεί ζήτημα με τους πελάτες.

Αναφερόμενος στο ποινικό του μητρώο, που ήταν αυτό που τον έβαλε στο στόχαστρο της αστυνομίας από την αρχή, ο ίδιος φέρεται να εξήγησε πως έχει καταδίκες μόνο για πλημμεληματικού περιεχομένου υποθέσεις, και συγκεκριμένα για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί παιγνίων, καθώς και για πράξεις που αφορούν ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει σε βάρος του και δυο υποθέσεις, που βρίσκονται όμως στο στάδιο της ανάκρισης. Η πρώτη αφορά σε απάτη με παράνομο λογισμικό για φρουτάκια που υπήρχε σε καφενεία. Ο ίδιος μαζί με ακόμη 56 άτομα κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ωστόσο μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε διαφορά αστικής φύσεως, για την οποία κατηγορείται για υπεξαίρεση ενός σκάφους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδες: Τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το πού βρίσκεται ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ