ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Ριχάρδου: Οριστική απαλλαγή με βούλευμα

Υπόθεση Ριχάρδου: Οριστική απαλλαγή με βούλευμα

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας απαλλάσσει από τις κατηγορίες τόσο τον ενεχυροδανειστή όσο και τους 62 συγκατηγορουμένους του.

Απαλλακτικό βούλευμα εκδόθηκε για τον γνωστό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο Μυλωνά για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, για την οποία κατηγορούνταν και είχε προφυλακιστεί για ένα διάστημα.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας απαλλάσσει από τις κατηγορίες τόσο τον ενεχυροδανειστή όσο και τους 62 συγκατηγορουμένους του από τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Κούγιας: Εκτίθενται όσοι επιπόλαια παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων

Την απαλλαγή από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος Μυλωνάς και οι 62 συγκατηγορούμενοι του για την γνωστή υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας, πληρεξούσιος δικηγόρος του Ριχάρδου αλλά και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος των χρυσοχόων.

Σε κοινή τους δήλωση οι δικηγόροι αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η συγκεκριμένη κρίση της δικαιοσύνης εκθέτει όσους επιπόλαια παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων» επισημαίνοντας ότι «ευτυχώς στην πατρίδα μας υπάρχει Κράτος Δικαίου».

«Με το υπ’ αριθμόν 1042/2021 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχθησαν όλων των κατηγοριών οι εντολείς μας. Η συγκεκριμένη κρίση της δικαιοσύνης εκθέτει όσους επιπόλαια παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και συγχρόνως αποτελεί έναυσμα για γόνιμο προβληματισμό και αυτοσυγκράτηση στους αυτόκλητους “εισαγγελείς”, που με ευκολία διαπομπεύουν και διασύρουν ανθρώπους, μόνο από το γεγονός ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους!! Ευτυχώς στην πατρίδα μας υπάρχει Κράτος Δικαίου!!!» αναφέρεται συγκεκριμένα στη δήλωσή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Με αυστηρά μέτρα το λιανεμπόριο, ανοίγει η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, πιο πίσω τα σχολεία