ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Λιγνάδη: Μιλά για κατασκευασμένο σενάριο - Τι είπε στις εξηγήσεις του για τον τρίτο μηνυτή

Υπόθεση Λιγνάδη: Μιλά για κατασκευασμένο σενάριο - Τι είπε στις εξηγήσεις του για τον τρίτο μηνυτή

Προϊόν «μυθοπλασίας» χαρακτήρισε την μήνυση του τρίτου προσώπου σε βάρος του ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης στις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει κατά την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε από την αστυνομία.

«Τον μηνυτή, όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται, ενώ λόγω του μακρού χρόνου τα καταγγελόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος η τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA, παρά μόνο ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου» φέρεται να είπε ο σκηνοθέτης υποστηρίζοντας ότι η μήνυση είναι ένα «φανταστικό σενάριο».

Μάλιστα, «καυτηρίασε» το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς -όπως είπε- «ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο μεσοδιάστημα αυτό να έχει αναφέρει την γνωριμία μας (...) Δε συμβαίνει κάθε ημέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται έναν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του».

Ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει τον μάρτυρα «στρατευμένο» και κάνει λόγο για «πρόχειρα κατασκευασμένη ιστορία από τον ίδιο δικηγόρο», η οποία αποκαλύφθηκε από έναν έλεγχο στο διαδίκτυο.

«Με τη συνδρομή του διαδικτύου τίποτα δε μένει κρυφό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και ίνσταγκραμ προέκυψε ότι άτομο με τα στοιχεία του μηνυτή είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την Φ.Κ, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Δ.Μ., ο οποίος ήταν συμφοιτητής μου και είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου μπιμπίλα, πρόεδρου του σωματείου ελλήνων ηθοποιών, για τον οποίο έχω καταγγείλει και στο απολογητικό μου υπόμνημα ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την σε βάρος μου σκευωρία» εξηγεί ο κ. Λιγνάδης.

Στη συνέχεια ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης παρέθεσε σειρά αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε -όπως υποστηρίζει- το φερόμενο θύμα του μεταξύ της μήνυσης και της συνέντευξης που έδωσε.

Οι αντιφάσεις

«Ενώ στη συνέντευξη του δήλωσε ότι δήθεν με γνώρισε πριν από 3,4 χρόνια, 2016, 2017, άνω έκανε street walking, στην μήνυση του αναφέρει ότι με γνώρισε τέλη Νοεμβρίου 2018, ενώ περπατούσε με κατεύθυνση προς την πλατεία Αγίου Παύλου, όταν τυχία συνάντησε έναν κοινωνικό λειτουργό, στο Γιώργο, ο οποίος προσφέρει συμπαράσταση σε εξαρτημένα άτομα και συνομιλούσε με εκείνον. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι ο μηνυτής δε γνωρίζει καν τι υποτίθεται ότι έκανε πριν από 3,4 χρόνια όταν σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή με γνώρισε, διότι ο όρος street walking που χρησιμοποίησε, όχι μόνο δεν αποδίδει αυτό που υποτίθεται ότι έκανε, αλλά έχει μια τελείως διαφορετική και μάλιστα αρνητική έννοια, καθώς ανατρέχοντας σε ένα αγγλοελληνικό λεξικό διαπιστώνουμε ότι ο όρος σημαίνει την εργασία της ιερόδουλης που κάνει πεζοδρόμιο.

Ενώ καταγγέλλουν στη συνέντευξη ότι δήθεν είχαμε κάποιους κοινούς γνωστούς από το χώρο του θεάματος, γιατί παλιά είχε ένα μαγαζί, στην μήνυση του ξαφνικά θυμάται τον υποτιθέμενο κοινό μας γνωστό, το Γιώργο Μαζωνάκη, με τον οποίο ουδέποτε είχα φιλική η επαγγελματική σχέση και τον οποίο δήθεν γνώρισε όχι από το μαγαζί που είχε παλιά, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, αλλά από νυχτερινό κέντρο με την επωνυμία «Νότες», στο οποίο εργαζόταν ως σερβιτόρος – μετρ» αναφέρει ο κ. Λιγνάδης λέγοντας πως έχει ήδη στείλει εξώδικο στον τραγουδιστή ζητώντας του να αναφέρει εάν τον γνωρίζει προσωπικά και εάν γνωρίζει το φερόμενο θύμα.

Ο σκηνοθέτης περιέγραψε και σειρά άλλων αντιφάσεων όπως για παράδειγμα ότι στη συνέντευξη του δεν αναφέρθηκε σε πορνογραφικό υλικό, ενώ στη μήνυση του είπε πορνογραφικό με νεαρά άτομα, ερωτικά βοηθήματα, συσκευή για σκληρά μαζοχιστικά παιχνίδια.

Ο σκηνοθέτης υποστήριξε ότι επιλέχθηκε προσεκτικά και η ημερομηνία που συνέβη το περιστατικό, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα. Μάλιστα, εξηγεί ότι γι αυτό το λόγο επέλεξαν μια ημέρα που είχα φωτογραφηθεί σε εκδήλωση για τον Νελσον Μαντέλα.

«Ανατρέχοντας στο προσωπικό μου ημερολόγιο του έτους 2018, διαπίστωσα ότι την ημέρα εκείνη πριν εμφανιστώ στην ως άνω κοινωνική εκδήλωση δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο (Σ.σ. παραθέτει μια σειρά ραντεβού έως τις 5 το απόγευμα).Επομένως, την ημέρα που σύμφωνα με το μηνυτή γνωριστήκαμε και περάσαμε χρόνο μαζί στο σπίτι μου πριν την ως άνω κοινωνική εκδήλωση, εγώ βρισκόμουν εκτός σπιτιού και ήμουν διαρκώς απασχολημένος».

Όσον αφορά την περιγραφή του σπιτιού του ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζει ότι αυτό είχε παρουσιαστεί σε περιοδικό ενώ ισχυρίζεται πως η περιγραφή του μηνυτή έχει πολλά λανθασμένα σημεία όσον αφορά στους χώρους του σπιτιού που δεν ήταν στην φωτογράφιση του περιοδικού.

Ο σκηνοθέτης ζητά την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με το μηνυτή, προκειμένου όπως λέει να αποδειχθεί ότι δεν γνωρίζονται, ότι δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ στην στην οικία του και ότι δεν εκδήλωσε ποτέ την συμπεριφορά που του αποδίδει ενώ ζητά η μήνυση του να τεθεί στο αρχείο ως προφανώς ψευδείς και αβάσιμη στην ουσία της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Θρίλερ με 65χρονη στο Ίλιον - Νεκρή λίγο μετά τον εμβολιασμό της