ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Λιγνάδη: Τα ευρήματα της αποθήκης και η έρευνα στα social media - Νέες καταθέσεις «κλειδιά»

Υπόθεση Λιγνάδη: Τα ευρήματα της αποθήκης και η έρευνα στα social media - Νέες καταθέσεις «κλειδιά»

Τα δεδομένα στην υπόθεση Λιγνάδη και πώς διαμορφώνονται μετά τα ευρήματα στην αποθήκη του σπιτιού του. Οι δυο καταθέσεις – κλειδιά για τη συνέχεια.

Ο άνθρωπος «κλειδί», που κατέθεσε την δεύτερη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ενεργοποιώντας δικαστικά την υπόθεση, κατέθεσε κάτω από άκρα μυστικότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης. Πρόκειται για τον 25χρονο Αιγύπτιο, η μήνυση του οποίου τον περασμένο Φεβρουάριου «ξεκλείδωσε» την υπόθεση, καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή η εισαγγελία είχε στο συρτάρι της μόνο την πρώτη μήνυση, της οποίας όμως το περιγραφόμενο αδίκημα είχε παραγραφεί.

Η πολύωρη κατάθεση του μάρτυρα και μηνυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες νυχτερινές ώρες για λόγους προστασίας και θεωρείται κομβικής σημασίας, ενώ σε προηγούμενο διάστημα είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο λήψης κατάθεσης μέσω Skype. Το ταξίδι του 25χρονου Αιγύπτιου στην Ελλάδα και η παρουσία του στο ανακριτικό γραφείο δίνει «απάντηση» και στις αιχμές του σκηνοθέτη, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια και σε αναφορά που υπέβαλλε σε βάρος της ανακρίτριας, έθεσε υπό αμφισβήτηση την μήνυση.

Αναφερόμενος στον βιασμό που φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2010, ο σκηνοθέτης στην αναφορά του προς την επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου, υπογραμμίζει ότι δεν κατέθεσε ποτέ ο ίδιος ο μηνυτής, αλλά ένα φίλος του, ενώ σχολίαζε ότι η μήνυση κατατέθηκε από τον συνήγορο του θύματος χωρίς εξουσιοδότηση. «Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι με είχε δει δύο φορές στη ζωή του, την πρώτη φορά στο ολυμπιακό χωριό (και όχι στο αεροδρόμιο όπως λέει ο μηνυτής) και την δεύτερη φορά μετά από ένα μήνα στο θέατρο Αμαντέους (εννοεί την παράσταση, η οποία όμως ανέβηκε το 2011 και όχι το 2010) και ότι μετά πήγε με τον μηνυτή και την Γαλλίδα φίλη του στο σπίτι μου, όπου δήθεν τους πρότεινα να κάνουμε ομαδική συνεύρεση παίζοντας ένα ελατήριο στο πρόσωπό μου, αλλά αυτοί έφυγαν» σχολιάζει στην αναφορά σε βάρος της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας, ο οποίος έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας, έφτασε στην Ελλάδα με δικά του έξοδα για να καταθέσει αυτοπροσώπως στην 19η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Η κατάθεσή του διήρκησε πέντε περίπου ώρες, ενώ πρότεινε να εξεταστούν και δύο νέοι μάρτυρες. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα ανήκουν στο τότε φιλικό του περιβάλλον και εμφανίζονται πρόθυμα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για το συμβάν αλλά και τον τρόπο που φέρεται να δρούσε και να συμπεριφερόταν ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης. Μάλιστα, αναμένεται άμεσα η κλήτευσή τους για να καταθέσουν.

O προβολέας της δικαστικής διερεύνησης είναι στραμμένος στα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο, στο αμάξι και τη μηχανή, σε μια αποθήκη, αλλά και στο σπίτι του αδελφού του. Ταυτόχρονα, αναμένεται και η απόφαση της ανακρίτριας σχετικά με το αίτημα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για να αναζητηθούν πιθανά μηνύματα μεταξύ κατηγορουμένου και μηνυτών μέσω social media.

Στο μεταξύ, αναμένεται και η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται στη ΓΑΔΑ σχετικά με την τρίτη μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του σκηνοθέτη, αλλά και η απάντηση της ανακρίτριας στα αιτήματα του τελευταίου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τα θύματα και αυτοψία σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, στο οποίο φέρεται να τελέστηκε ο ένας βιασμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.