ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέος ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφια» που ασελγούσε σε ανήλικες

Προφυλακιστέος ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφια» που ασελγούσε σε ανήλικες

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Πάιδων που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανηλίκων.

Ο 61χρονος προφυλακίστηκε αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση. Νωρίτερα, είχαν καταθέσει και πρόσωπα που είχε προτείνει ως μάρτυρες υπεράσπισής του.

Σε βάρος του 61χρονου – ο οποίος συνελήφθη μέσα στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους την περασμένη εβδομάδα – οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Ακόμη, ο κατηγορούμενος βαρύνεται και με το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Η δράση του τραυματιοφορέα αποκαλύφθηκε, όταν μια ειδικευόμενη γιατρός και επιμελήτρια τον είδε την ώρα που τοποθετούσε τον καθετήρα σε ένα 6χρονο κοριτσάκι, να το αγγίζει στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ εκείνο βρισκόταν σε αναισθησία. Ωστόσο, επειδή φοβήθηκε ότι ίσως δεν είδε καλά, αποφάσισε να παρακολουθήσει τις κινήσεις του, για να διαπιστώσει λίγο αργότερα ότι έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα σε ένα 8χρονο κορίτσι, λίγο πριν διασωληνωθεί.

Στις καταθέσεις γιατρών και προσωπικού περιγράφονται οι κινήσεις του 61χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κρατούσε τα πόδια των παιδιών προκειμένου να μένουν ακίνητα κατά τη διάρκεια της εξέτασης καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση αναισθησίας και υπήρχε κίνδυνος να εμφανίσουν σπασμούς ή αντανακλαστικές κινήσεις. Σε αυτή τη φάση τον εντόπισε η γιατρός να θωπεύει τα δύο ανήλικα κοριτσάκια και αποφάσισε να τον καταγγείλει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Άνοιγμα με SMS στο 13032 - Περιμένουμε τους ειδικούς