ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέος κύκλος ερευνών για τις καταγγελίες Κοντονή - Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία

Νέος κύκλος ερευνών για τις καταγγελίες Κοντονή - Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία
ΙΝΤΙΜΕ

Επανέρχεται η έρευνα που είχε τεθεί στο αρχείο και αφορούσε τις καταγγελίες του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σχετικά με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα με το νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο ενώ κ. Κοντονής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ως μάρτυρας.

Σημειώνεται, ότι ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει πως η μετατροπή του του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα, που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έγινε έπειτα από πιέσεις και για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Τότε, διατάχθηκε έρευνα και η υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο, αλλά με αφορμή νεότερες δηλώσεις του κ. Κοντονή, η δικογραφία ανασύρθηκε προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων.

Στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Κοντονής μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις» είχε δηλώσει:

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη