ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικηγόρος προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Δικηγόρος προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Αίτηση ακύρωσης και αναστολής κατάθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ένας δικηγόρος, ζητώντας να ανασταλεί άμεσα, ως αντισυνταγματική και παράνομη η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι) στο κρατικό σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση  εμβολιασμό τους κατά του covid-19.

Πρόκειται για την πρώτη αίτηση που κατατίθεται για το επίμαχο θέμα στο ΣτΕ. Μάλιστα, ο δικηγόρος κατάθεσε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αναστολής και ακύρωσης της παράλειψης να συμπεριληφθούν οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης «στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας», έτσι ώστε να ενταχθούν στο σύστημα των κατά προτεραιοποίηση εμβολιαζόμενων κατά του covid-19.

Στην αίτησή του υποστηρίζει ότι η επίμαχη εξαίρεση είναι αντίθετη με σειρά άρθρων του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και του Κώδικα Δικηγόρων, γιατί -όπως αναφέρει- «αν δεν απονέμεται Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει κράτος δικαίου».

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η εμβολιασμός των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης είναι υπέρτερο αγαθό από την κατά σειρά ηλικίας προτεραιότητα εμβολιασμού των πολιτών, αλλά και πως οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να συμπεριληφθούν στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας και να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Μάλιστα, ο δικηγόρος επισημαίνει ότι ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών ανέρχεται στα 55.000 έως 60.000 άτομα και κατά συνέπεια το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπορεί να εμβολιαστεί μέσα σε δύο με τρεις ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Κορωπί: Πατέρας σκότωσε το γιο του