ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή για ακύρωση μεταγωγής στο Δομοκό

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή για ακύρωση μεταγωγής στο Δομοκό

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορριπτική ήταν η απάντηση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί  η  απόφαση της  γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση ακύρωσης του κρατούμενου επικαλούμενοι έλλειψη δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 582/2021 απόφασή της έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις εκφεύγουν της δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας και για το λόγο αίτηση απερρίφθη ως απαράδεκτη, αφού αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

«Κατά την ειδικότερη έννοια του άρθρου 96 παρ. 1 του Συντάγματος, τα ποινικά δικαστήρια, στη δικαιοδοσία των οποίων ανήκει η τιμωρία των εγκλημάτων και η λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι, είναι αρμόδια για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων τόσο κατά το στάδιο της προδικασίας και της κύριας ενώπιόν τους διαδικασίας, όσο και κατά το στάδιο της εκτέλεσης των ποινικών αποφάσεων και της έκτισης των ποινών που επιβάλλονται με αυτές, κατά το οποίο ολοκληρώνεται η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης από την άποψη της πραγματοποίησης της ποινικής αξίωσης της πολιτείας, καθώς και από την άποψη της ειδικής πρόληψης των εγκλημάτων στο πρόσωπο του καταδίκου», αναφέρεται στο σκεπτικό των δικαστών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021: 13.600 αυτοκίνητα σε 6 ώρες πέρασαν τα διόδια και γύρισαν πίσω μόνο τα 42