ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες - Από τι θα εξαρτηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες - Από τι θα εξαρτηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα

Σε έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης προχώρησαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές μετά την άρση της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο.  

Ταυτόχρονα, κινήθηκε και η έκδοση «ερυθράς αγγελίας» σε βάρος του ευρωβουλευτή.

Ο ευρωβουλευτής συνελήφθη και επίκειται η έκδοση του στην Ελλάδα προκειμένου να εκτίσει την ποινή που έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα.

Η έκδοση του θα εξαρτηθεί από το αν ο ίδιος θα προβάλλει αντιρρήσεις στο ένταλμα σύλληψής του σύμφωνα με την βελγική νομοθεσία, καθώς συνελήφθη στις Βρυξέλλες.

Ο χρόνος εκτέλεσης του εντάλματος, αλλά και το πού ακριβώς βρίσκεται ο Ιωάννης Λαγός δεν έχουν γίνει γνωστά στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες κινήθηκαν άμεσα μετά την έκδοση της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μήνες φυλάκιση για τη δράση του στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η ποινή του ορίστηκε να είναι χωρίς αναστολή, δηλαδή να εκτιθεί έως ότου γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Δείτε το tweet που ανήρτησε ο Γιάννης Λαγός λίγο μετά τη σύλληψή του:

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, είχε δηλώσει σχετικά πως «Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να εκδοθεί το ένταλμα, δήλωσε από την πλευρά της».

Προηγήθηκε το «ναι» από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν