ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός

Ο 48χρονος Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής συνελήφθη από την Interpol στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Στη σύλληψη του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, προχώρησε η Interpol στις Βρυξέλλες.

Ο καταδικαστείς σε 13 χρόνια φυλάκιση από τις ελληνικές αρχές για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, βρισκόταν στο σπίτι του στις Βρυξέλλες όταν έφθασαν οι αστυνομικοί οι οποίοι του επέδειξαν το ευρωπαϊκό ένταλμα.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και ακολούθως να βρεθεί ενώπιον δικαστή.

Μετά τη σύλληψή του στο Βέλγιο θα ακολουθήσει η έκδοσή του στην Ελλάδα, αν και εφόσον το αποφασίσει ο δικαστής.

«Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να εκδοθεί το ένταλμα, δήλωσε από την πλευρά της», είχε δηλώσει σχετικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Προηγήθηκε το «ναι» από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν