ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Δολοφονία Γλυκά Νερά

Την εξάντληση κάθε δικονομικής δυνατότητας κατά την προανάκριση για την άμεση εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 20χρονη Καρολάιν, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας ζητά από τους συναδέλφους του να συμβάλλουν, «κατά το μείζον» στην προανάκριση για τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι «η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας».

Στο έγγραφο της παραγγελίας του, υπογραμμίζει ότι «η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την πρωτοφανή σκληρότητα, στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας έντεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, που διευθύνουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, ο κ. Πλίωτας, υπογραμμίζει ότι «αυτονοήτως στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

Συγκλονίζει ο σύζυγος της Κάρολαϊν

Στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά, όπου βρήκε φρικτό θάνατο η 20χρονη σύζυγός του Καρολάιν, επέστρεψε το μεσημέρι για λίγη ώρα ο 32χρονος πιλότος, τον οποίο οι κακοποιοί είχαν δέσει, την ώρα που σκότωναν την άτυχη γυναίκα.

«Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά τους είχαμε πει ήδη πού είναι και τα χρήματα, από κει και μετά δεν ξέρω. Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνόμοι και με έλυσαν. Η κόρη μου ευτυχώς είναι καλά. Όποιος γνωρίζει κάτι είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει…», δήλωσε ο 32χρονος έξω από το σπίτι του.

«Αυτή τη στιγμή είναι 10-15-20 άτομα στο δρόμο και ψάχνουν… Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τις 3 τελευταίες μέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουμε όλη μέρα, η αστυνομία, το ανθρωποκτονιών, όλοι. Είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου όσο έχω μπορέσει να τους βοηθήσω, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, είναι αυτά τα παιδιά», δήλωσε συντετριμμένος ο σύζυγος της 20χρονης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα γυμναστηρίων, καζίνο, ΟΠΑΠ PLAY: Οι ημερομηνίες επαναλειτουργίας