ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στραγγάλισαν με μαξιλάρι την 20χρονη - Σοκάρει ο σύζυγός της

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στραγγάλισαν με μαξιλάρι την 20χρονη - Σοκάρει ο σύζυγός της

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Αδίστακτη συμμορία ληστών βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία 20χρονης μητέρας μέσα σε τριώροφο σπίτι στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας.

Η αγριότητα που επέδειξαν κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι δράστες είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Δείτε εικόνες από το σημείο της άγριας δολοφονίας στη gallery του Newsbomb.gr:

Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σαρώνουν τον τόπο του εγκλήματος για να εντοπίσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

Η 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, με τους ληστές να της προκαλούν θάνατο διά ασφυξίας (σύμφωνα τουλάχιστον με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας). Δίπλα στην άτυχη γυναίκα βρισκόταν δεμένος χειροπόδαρα ο 32χρονος σύζυγός της, ο οποίος εργάζεται στην Πολιτική Αεροπορία.

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί μία γειτόνισσα επέστρεψε με το μωρό στο σπίτι της οικογένειας.

Δείτε μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr

Σοκάρει η κατάθεση του συζύγου

Ο 32χρονος είναι σοκαρισμένος και μίλησε για λίγο στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι στις 4.30 τρεις άνδρες με κουκούλες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο στην πίσω πλευρά της μεζονέτας.

Μιλούσαν σπαστά ελληνικά, τον έδεσαν σε καρέκλα και άρχισαν να ψάχνουν όλο το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά.

Οι δράστες στραγγάλισαν τη γυναίκα του, ενώ ακριβώς δίπλα βρισκόταν το μωρό του ζευγαριού, 11 μηνών, στην κούνια του. Οι ληστές βασάνισαν την 20χρονη με καταγωγή από την Αγγλία για να τους πει που βρίσκονται μετρητά και κοσμήματα.

Η συμμορία σκότωσε και το σκυλί της οικογένειας, το οποίο βρέθηκε κρεμασμένο στα κάγκελα της αυλής. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το σκότωσαν για να μην γαυγίσει και τους «προδώσει».

Τι άρπαξαν από το σπίτι

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φαίνεται ότι οι ληστές πήραν από το σπίτι της οικογένειας περίπου 13.000 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά αξίας περίπου 10-15.000 ευρώ. Από τις κινήσεις τους μέσα στο σπίτι φαίνεται ότι πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν μεγαλύτερη λεία.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται ακόμα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και προσπαθούν να εντοπίσουν οποιοδήποτε αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ζάκυνθος: Οι δράστες «αδιαφορούσαν» για τις κάμερες ασφαλείας