ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χρήστος Καλογρίτσας: Ο Νίκος Παππάς γνώριζε τις προσφορές των υποψηφίων

Χρήστος Καλογρίτσας: Ο Νίκος Παππάς γνώριζε τις προσφορές των υποψηφίων

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να αποσαφηνίσει ότι αιχμές έχει αφήσει τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασιλη Κεγκέρογλου, ο εργολάβος υποστήριξε ότι έχει έγγραφο με τα ποσοστά που θα μοιράζονταν στους μετόχους του καναλιού, αλλά και πως στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται και το όνομα του κ. Αρτέμη Αρτεμίου προκειμένου να του επιστραφούν χρήματα που έδινε ως «μπροστινός».

Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;

Καλογριτσας: Να το τελειώνουμε το Α2. Ηταν ο Αρτεμίου.

Μαρκόπουλος: Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου - Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 - Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππας εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης φέρεται να κατέθεσε ότι ο Νίκος Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι.

Κεγκέρογλου: Πόσα σας είχε πει να βάλετε;

Καλογριτσας: 24-25 εκατ. ευρώ

Κεγκερογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο.

Στη σημερινή συνεδρίαση, έπειτα από βροχή ερωτήσεων που φέρεται να δέχτηκε σχετικά με το ότι παρέχει στοιχεία με το «σταγονόμετρο», ο Χρήστος Καλογρίτσας
κατέθεσε ακόμα μια σελίδα από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον κ. Νίκο Παππά.

Στη συγκεκριμένη συνομιλία οι δυο άντρες συζητούν για την πορεία της εφημερίδας Documento, με τον τότε υπουργό να σηκώνει ανήσυχος για το ενδεχόμενο «λουκέτου».

Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς «πρόσεξε»; σ.α.

Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω

Καλογρίτσας: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

Παππάς: Μπράβο. Αρα συνεχίζουμε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Τι πρέπει να κάνουν εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα