ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γλυκά Νερά: Ολόκληρες οι καταθέσεις του πιλότου – Πώς σκότωσε την Καρολάιν και «έστησε» τη ληστεία

Γλυκά Νερά: Ολόκληρες οι καταθέσεις του πιλότου – Πώς σκότωσε την Καρολάιν και «έστησε» τη ληστεία
InTime

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Για περισσότερες από 10 ώρες έπαιρναν κατάθεση από τον 33χρονο πιλότο οι αστυνομικοί, που ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης να προσπαθούν να αποσπάσουν την ομολογία του με την τελευταία κατάθεση να λαμβάνεται στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα» είπε ομολογώντας το άγριο έγκλημά του ο 33χρονος πιλότος. Κατά την κατάθεση του ζήτησε συγγνώμη και περιέγραψε το γάμο του με την Καρολάιν και τα προβλήματα υγείας της νεογέννητης Λυδίας.

«Για μένα η Λυδία μετά κι από αυτές τις περιπέτειες της υγείας της, είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Το να σας πω ότι είναι τα πάντα για μένα, νομίζω είναι πολύ λίγο. Όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι, η συμπεριφορά της Καρολάιν άρχισε να αλλάζει. Εκεί που ήταν όλα καλά μεταξύ μας, μπορεί για την οποιαδήποτε σημαντική ή ασήμαντη αφορμή να γινόταν επιθετική απέναντι μου» είπε στους αστυνομικούς περιγράφοντας λίγο αργότερα τις έντονες αλλαγές στη διάθεση της 20χρονης κοπέλας.

«Η Καρολάιν είχε το εξής χαρακτηριστικό. Μπορεί να ήμασταν όλη την εβδομάδα μια χαρά και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να γύρναγε ένας διακόπτης και να γινόταν επιθετική απέναντι μου η απέναντι σε οποιοδήποτε την είχε πειράξει εκείνη τη στιγμή μετά από 1 ώρα που θα της περνούσαν τα νεύρα, ήταν όλα μια χαρά εγώ προσπαθούσα να διαχειριστώ αυτές τις εξετάσεις της. Της πρότεινα να πάμε σε μία ψυχολόγο, εκείνη συμφώνησε και έτσι ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία Μυλωνοπούλου για συνεδρίες» ανέφερε σχετικά με την απόφαση που τους οδήγησε στην «ειδικό».

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ του αποτρόπαιου εγκλήματος, τα οποία βέβαια κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει: «Ενώ ήμουν με τη Λυδία και έπαιζα μαζί της στον καναπέ, πήγε να πέσει από τον καναπέ και τότε έκανα μία κίνηση να την αρπάξω για να μην πέσει. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση μου αυτή ήταν λίγο άγαρμπη και η Λυδία φοβήθηκε και άρχισε να κλαίει. Η Καρολάιν ήρθε προς το μέρος μας και ξεκίνησε να μου φωνάζει. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε εκείνη τη στιγμή, φεύγοντας όμως από το καθιστικό για να ανέβει στην κρεβατοκάμαρα θυμάμαι ότι μου είπε: «δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δύο». Φυσικά και δεν έδωσα καμία σημασία, γιατί ήξερα ότι δεν ήταν ο εαυτός της και ότι το είπε απάνω στα νεύρα της. Την τελευταία φορά που ανέβηκα με τη μικρή στην αγκαλιά μου η Καρολάιν προσπαθούσε να κοιμηθεί» ανέφερε.

Στη συνέχεια περίγραψε ότι προσπάθησε να βάλει το μωρό δίπλα στη μητέρα του, με την Καρολάιν να αντιδρά -κατά τα λεγόμενα του πιλότου- επειδή το παιδί δεν την άφηνε να κοιμηθεί.

«Η μικρή ξύπνησε. Τότε η Καρολάιν πάνω στα νεύρα της έπιασε το μωρό με τα δυο της χέρια και το πέταξε με δύναμη μέσα στο λίκνο. Λέγοντας κάτι του στυλ σου είπα ότι δεν την θέλω εδώ. Πήρα αγκαλιά το μωρό και είπα στην Καρολάιν είσαι με τα καλά σου; Χτυπάς τη μικρή και αυτή μου απάντησε κάτι του στυλ «ότι γουστάρω θα κάνω, ότι θέλω θα κάνω». Πήρε την μικρή κάτω και κοιμήθηκε στον καναπέ. Το σκεφτόμουν και έλεγα από μέσα μου αν το έκανε αυτό τώρα που είμαι και εγώ μπροστά, αν λείπω, τι θα της κάνει, θα την σκοτώσει θα; Αυτό δεν μπορούσε να μου φύγει από το μυαλό».

Η τελευταία φορά που αποφάσισε να ανεβεί στην κρεβατοκάμαρα οδήγησαν και στις τελευταίες στιγμές της 20χρονης γυναίκας.

«Ανέβηκα ακόμη μία φορά στην κρεβατοκάμαρα για να κάνω μία τελευταία προσπάθεια. Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα δηλαδή που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο. Κατέβηκα αμέσως στο σαλόνι να δω αν η μικρή ήταν καλά, είδα ότι κοιμόταν και ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. Έβαλα τα κλάματα και αμέσως σκέφτηκα την Λυδία που θα μεγαλώσει χωρίς τους γονείς της».

Εκείνη ήταν στιγμή που αποφάσισε να προσπαθήσει να στήσει σκηνικό ληστείας, προκειμένου -όπως είπε- να μεγαλώσει το παιδί του με τον πατέρα του. «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το σώμα της, αλλά κάτι τέτοιο μου ήταν αδύνατον να κάνω. Μόνο που την κοίταζα, έκλαιγα. Το επόμενο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να πω ότι κάποιος άλλος το έκανε. Θα έλεγα στην αστυνομία ότι μπήκαν ληστές μέσα στο σπίτι. Βρισκόμουν σε πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Σκέφτηκα ότι για να φανεί πιο αληθοφανές και να πιστέψουν ότι μπήκαν αδίστακτοι ληστές, θα έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανένας δεν θα πίστευε ότι εγώ θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Με πόνο καρδιάς κρέμασα το λουρί του σκύλου Στα κάγκελα της σκάλας. Δεν θυμάμαι την χρονολογική σειρά».

Η μεταμεσονύχτια κατάθεση του πιλότου

Σε κατάθεσή του στις 03.00 τα ξημερώματα, ο 33χρονος πιλότος περιέγραψε για ακόμα μια φορά στις Αρχές το πως σκότωσε την γυναίκα του.

«Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε με τη Λυδία ήταν παρά πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε όπως ήταν μπρούμυτα, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο τιναζοταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, Το μπροστά μέρος του προσωπική δηλαδή το στόμα η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεζα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω ότι με το βάρος του σώματος μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: «Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσει». Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται» περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 33χρονος λέγοντας πως επιχείρησε να την συνεφέρει, αλλά διαπίστωσε πως ήταν μάταιο.

Εξηγώντας στη συνέχεια πως έστησε το σκηνικό της ληστείας, αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε τη φόρμα της 20χρονης που βρήκε στο κρεβάτι προκειμένου να τη δέσει, ενώ σχετικά με το δικό του «δέσιμο» αποκάλυψε: «Θυμάμαι ότι έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου».

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη

Την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις πράξεις του ο 32χρονος πιλότος, που φέρεται να ομολόγησε την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στο γραφείο του εισαγγελέα συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα. Κατά την είσοδο του δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους χωρίς όμως να απαντήσει σε κανέναν.

Ανέβηκε τα σκαλιά της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, ενώ την ίδια στιγμή υπάλληλοι της εισαγγελίας είχαν βγει στα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου να δουν από κοντά τον κατηγορούμενο και να τον καταγράψουν με τα κινητά τους.
Λίγη ώρα αργότερα βγήκε από το κτίριο 16 της Εισαγγελίας περιτριγυρισμένος από κλοιό αστυνομικών και παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν έδωσε καμία απάντηση για το έγκλημα.

«Ο κατηγορούμενος δεν έχει αναστολές»

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του 32χρονου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ κατηγορείται και γιαψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης κρίθηκε απαραίτητη αφού ο 32χρονος κρίθηκε ύποπτος φυγής λόγω του επαγγέλματος του, αφού είναι πιλότος, ενώ επιβαρυντικά λειτούργησε και η οιΚονομική άνεση που διαθέτει και θα μπορούσε να τον οδηγήσει εκτός χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος χαρακτηρίστηκε ως άνθρωπος «χωρίς αναστολές», τόσο από τον τρόπο δολοφονίας της 20χρονης Καρολαϊν, όσο και από την μετέπειτα συμπεριφορά του με την σκηνοθετημένη ληστεία και η την παράπλανησης των αρχών.

Ο ίδιος φαίνεται μέσω ενός εκ των συνηγόρων του Βασίλη Σπύρου να δηλώνει συγκλονισμένος, μετανιωμένος και Συντετριμμένος, ενώ κατά προσωπική εκτίμηση του συνηγόρου του, ο 32χρονος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του. Μάλιστα, κατά την κατάθεση του στις Αρχές -αν και αρχικά αρνήθηκε το έγκλημα- ομολόγησε ότι είχαν συχνούς καβγάδες με την Καρολάιν, η οποία του δήλωσε πως θα φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί τους. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την 20χρονη και έπαθε σοκ όταν κατάλαβε οτι πέθανε. «Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, συμπληρώνοντας ότι η πρόθεση του ήταν να παραμείνει εκτός φυλακής για το παιδί του.

Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς το πως «έστησε» το σκηνικό της ληστείας προκειμένου να «θολώσει» τα νερά και η αποτρόπαια πράξη του να «χρεωθεί» σε αγνώστους ληστές. Ωστόσο, φαίνεται πως από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο κάδρο των ερευνών των αρχών αφού είχε χτυπήσει «καμπανάκι» η επίθεση στην Καρολαϊν από τους ληστές, την ώρα που ο «δυνατότερος» πιλότος έμεινε ανέγγιχτος.

Η αφαίρεση της κάρτας μνήμης από την κάμερα της μεζονέτας, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού αλλά και το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν έδωσα τα απαραίτητα στοιχεία για να οδηγηθούν οι Αρχές στη σύλληψη του.

Ποιος θα πάρει την επιμέλεια του παιδιού

Την ίδια ώρα, το «μέλλον» της ενός έτους Λυδίας ερευνά η εισαγγελία ανηλίκων Αθηνών, μετά την αποκάλυψη ότι δολοφόνος της 20χρονης μητερας της Καρολαϊν ήταν ο 33χρονος πατέρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία, έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών η οποία βάση του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Μάλιστα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η σχετική έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο για την ώρα διαμένει στην πατρική κατοικία του πιλότου.

Σημειώνεται, ότι το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα ορίζει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τα μυστικά που αποκάλυψε το ημερολόγιο της Καρολάιν