ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυκά Νερά: Την Τρίτη στις 10:00 απολογείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε ο δικηγόρος του

Γλυκά Νερά: Την Τρίτη στις 10:00 απολογείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε ο δικηγόρος του
Ευδοκία Μύτιλη

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Από το γραφείο εισαγγελέα και ανακριτή πέρασε ο δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη (22.06) στις 10:00 το πρωί όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Προθεσμία για να απολογηθεί, ως την Τρίτη (22.06) στις 10:00 το πρωί, πήρε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Ο 33χρονος βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18.06) στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου πέρασε διαδοχικά από το γραφεία του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και του ανακριτή.

Εκεί, ζήτησε και πήρε προθεσμία έτσι ώστε να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο δικηγόρος του, λίγο πριν εξέλθει από το γραφείο του ανακριτή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, υποστήριξε πως δεν θα γίνει καμία δήλωση από πλευράς του καθ' ομολογία δολοφόνου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, θα μελετήσουν τη δικογραφία για να ετοιμάσουν το υπόμνημα και την απολογία του 33χρονου. Μάλιστα, ανέφερε πως τότε θα μπορεί να πει περισσότερα, επαναλαμβάνοντας πως δεν θέλει να κάνει καμία δήλωση.

Ακολούθησε η αποχώρηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από τα δικαστήρια, με τα ίδια δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την ίδια μεγάλη ταχύτητα από πλευράς των ανδρών της Αστυνομίας, με τον ίδιο να εξακολουθεί να είναι ανέκφραστος και να «τρομάζει» με την ψυχραιμία που επέδειξε μπροστά στις στιγμές...

Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «fast track». Μέσα σε 40 λεπτά, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, πέρασε από το γραφείο εισαγγελέα και ανακριτή και αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, αποχώρησε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Με αλεξίσφαιρο και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Ο 33χρονος πιλότος ήταν δεμένος πισθάγκωνα, είχε ισχυρή αστυνομική συνοδεία – ενώ συνολικά στον χώρο τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια με αρκετούς άνδρες της ΟΠΚΕ να έχουν αναλάβει την τήρηση των μέτρων – και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Τον 33χρονο περίμεναν στην είσοδο αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου, ωστόσο, ο ίδιος δεν έδωσε καμία απάντηση στα δεκάδες ερωτήματα που του απευθύνονταν «κατά ριπάς». Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ανέκφραστος και με τη συνοδεία των αστυνομικών εισήλθε στο κτήριο όπου αναμένεται να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες μετά την ομολογία του στυγερού εγκλήματος.

Ο 33χρονος, που ομολόγησε μετά από 37 ημέρες υποκρισίας τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, δίπλα στο 11 μηνών βρέφος τους, βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του.

Εκεί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και πάλι παρέμεινε ψύχραιμος, ανέκφραστος και δεν έδειξε σε κανένα σημείο να έχει επηρεαστεί από όλα όσα γίνονται το τελευταίο 24ωρο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί που τον συνοδεύουν, τον μετέφεραν από το κτήριο 16 στο κτήριο 9, έτσι ώστε να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Εκεί, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, την προσεχή Τρίτη (22.06) στις 10:00 το πρωί.

Η μεταφορά του από το ένα κτήριο στο άλλο έγινε αστραπιαία, με τον δολοφόνο της Καρολάιν να παραμένει ανέκφραστος και πάλι να επιδεικνύει σοκαριστική ψυχραιμία μπροστά σε όλα όσα έγιναν και όσα θα ακολουθήσουν για τον ίδιο που πλέον έχει τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος