ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γλυκά Νερά: Δικηγόρος του 33χρονου - Η δολοφονία της Καρολάιν δεν ήταν προσχεδιασμένη

Γλυκά Νερά: Δικηγόρος του 33χρονου - Η δολοφονία της Καρολάιν δεν ήταν προσχεδιασμένη
INTIME

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του, δεν είχε προσχεδιασμένη την δολοφονία της γυναίκας του.

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων για το νούμερο ένα στοιχείο που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές και είχε να κάνει με το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου πιλότου που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν, και στην ουσία καταγράφει κινήσεις και βήματα μέσα στο σπίτι τη στιγμή που ο ίδιος στο σενάριό του για τη δήθεν ληστεία υποστήριζε ότι ήταν δεμένος και φιμωμένος από τους ληστές που τον απειλούσαν με όπλα.

«Δεν υπήρχε κάποιο άλλο κίνητρο για να την σκοτώσει»

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα, ούτε υπήρχε άλλο κίνητρο. Και αυτά καταρρίπτονται γιατί έχουμε ομολογία από τον ίδιο» σημείωσε ο συνήγορος, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στο MEGA.

«Μια πράξη συνειδητοποιημένη από τον ίδιο, ενδεχομένως και από την πρώτη μέρα. Είναι μια ομολογημένη πράξη, μη αποκρύπτοντας κανένα στοιχείο. Με την ομολογία του έδωσε φως σε αρκετά σενάρια που υπήρχαν αν υπήρχε συνεργός ή άλλο κίνητρο, τα οποία καταρρίπτονται από τον ίδιο. Γνώμονας του είναι το παιδί» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η υπερασπιστική τους γραμμή θα είναι ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε «κατόπιν εξέλιξης έτερων γεγονότων».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωαννίδης, πριν το φόνο της 20χρονης, υπήρχε διαπληκτισμός μεταξύ του ζευγαριού. Σχετικά με το ότι ο ιατροδικαστής είπε ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε ενόσω κοιμόταν, ο δικηγόρος είπε ότι «η Καρολάιν δεν κοιμόταν την ώρα του φονικού».

«Η βούληση του εξαρχής μετά την τέλεση της πράξεως ήταν να ομολογήσει» πρόσθεσε σχετικά με τον συζυγοκτόνο.

Στο ερώτημα γιατί ο 33χρονος πιλότος άργησε να ομολογήσει 37 μέρες, ο δικηγόρος του είπε ότι το έκανε για το… παιδί του. «Δεν ήθελε να στερήσει από το παιδί του και τους δύο γονείς την ίδια μέρα. Αυτό σκεφτόταν και δεν ομολόγησε αμέσως την δολοφονία».

Δικηγόρος πιλότου: Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του

Για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος έπνιξε τη σύζυγό του Καρολάιν και σκηνοθέτησε ληστεία στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του Βασίλης Σπύρου.

Όπως είπε ο δικηγόρος, ο δράστης δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του».

«Η μέριμνά του αφορά το μέλλον του παιδιού, γιατί έχει ακούσει διάφορα, ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια, ότι θα το χάσει από τη ζωή του», ανέφερε.

Τόνισε, ωστόσο, ότι το θέμα του παιδιού δεν είναι υπερασπιστικό όπλο.

Για το αν του ζήτησε κάτι ο δράστης, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν ζήτησε τίποτα, παρά μόνο να φροντίσει τι θα γίνει με το παιδί. Έχει τρομοκρατηθεί με το ενδεχόμενο το παιδί να πάει σε άλλη οικογένεια.

Είπε, επίσης, ότι οι οικογένειες της Καρολάιν και του Μπάμπη είναι σε κάποια συνεννόηση σχετικά με το παιδί.

Τέλος, επεσήμανε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ομολογημένο έγκλημα και ότι ο ίδιος δεν ρώτησε για την ποινή του. Κατανοεί και επιθυμεί να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε. Δεν έχει προσπαθήσει να δικαιολογήσει τις πράξεις του και έχει ζητήσει συγγνώμη.

Ο δικηγόρος του 33χρονου στο Newsbomb.gr: «Είναι ένα ράκος - Κατέστρεψε τόσες ζωές»

«Ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος. Ψυχολογικά είναι ένα ράκος. Το συγγνώμη είναι το λιγότερο που μπορεί να πει. Κατέστρεψε τη ζωή τόσων ανθρώπων. Και της οικογένειας της Καρολάιν και της δικής του, αλλά κυρίως του παιδιού του. Γνώμονας του είναι μόνο η κόρη του», δήλωσε στο Newsbomb.gr ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο, δίνοντας και τον «τόνο» της υπερασπιστική γραμμής που θα ακολουθήσει ο κατηγορούμενος.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης ισχυρίστηκε στο Newsbomb.gr ότι δεν υπάρχουν τρίτα πρόσωπα σε αυτή την ιστορία, διαψεύδοντας τους αντιστοιχους ισχυρισμούς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Δεν υπάρχει τρίτος συνεργός και σε καμία περίπτωση δεν ήταν προσχεδιασμένο έγκλημα» λέει ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, εξήγησε ότι το θέμα βρίσκεται στην εισαγγελία Ανηλίκων και θα κινηθούν από εκεί οι διαδικασίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Η κατάθεση φίλης της Καρολάιν: «Ήταν παράξενο ζευγάρι, είχαν παράξενο δέσιμο»