ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Λιγνάδης: Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το ενδεχόμενο δεύτερης προφυλάκισης

Δημήτρης Λιγνάδης: Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το ενδεχόμενο δεύτερης προφυλάκισης

Η υπόθεση θα κριθεί πλέον εντός τριών ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Διαφωνία σχετικά με το εάν μπορεί να επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση ή όχι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας. Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας θεωρεί ότι πρόκειται για διάφορετικες υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Η υπόθεση θα κριθεί πλέον εντός τριών ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος τελευταίο θεωρείται ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, αλλά ισχύει η προφυλάκιση που του είχε επιβληθεί. Το Ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες, αλλά σύμφωνα με τον συνηγόρο του Αλέξη Κούγια αν του επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση θα φτάσει τους 24 μήνες.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου κλήθηκε να απολογηθεί για δυο υποθέσεις βιασμών. Η πρώτη υπόθεση αφορά σε μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη από πρόσωπο που υποστηρίζει ότι βιάστηκε το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Μ εμφανίζεται να καταγγέλλει οτι γνώρισε το σκηνοθέτη στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος φέρεται να τον προσέγγισε και να έπιασαν συζήτηση. Έπειτα -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο μηνυτής- ο σκηνοθέτης του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου του έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Η δεύτερη υπόθεση προέκυψε από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Στην κατάθεσή του, ο 23χρονος σήμερα μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να «φιλοξενήθηκε» για επτά μήνες στο σπίτι του ηθοποιού το 2015, αναφέρεται στην κακοποίηση που υπέστη, ενώ κι ένα «modus operandi» του σκηνοθέτη, υποστηρίζοντας ότι «ψάρευε» ανήλικα στην πλατεία κάτω από το σπίτι του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.107 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 10 θάνατοι σε 24 ώρες, 153 οι διασωληνωμένοι