ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγκλημα στη Δάφνη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 40χρονο

Έγκλημα στη Δάφνη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 40χρονο
Έγκλημα στη Δάφνη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 40χρονο

Εγκλημα στη Δάφνη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 40χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του.

Φωτογραφίες/βίντεο: Σπύρος Μελισσάρης

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία- οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 40χρονο από τη Δάφνη που ομολόγησε ότι σκότωσε την 31χρονη σύζυγό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστή εξέταση για το αποτρόπαιο έγκλημα στη Δάφνη. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η άτυχη 31χρονη φέρει δύο τραύματα στην τραχηλική χώρα, ενώ δεν φέρει ίχνη πάλης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός καθώς δολοφονήθηκε με ένα μαχαίρι 28 εκατοστών.

Υπενθυμίζεται ότι το απάνθρωπο αυτό έγκλημα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον 40χρονο να παραδίνεται στη συνέχεια στις αστυνομικές Αρχές. Το πρωί του Σαββάτου ο συζυγοκτόνος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Δάφνη: Τη σκότωσε γιατί... ζήλευε

Ήδη από χθες, «καταπέλτης» ήταν για τον 40χρονο συζυγοκτόνο οι μαρτυρίες των γειτόνων που τον κατηγορούν για ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική συμπεριφορά προς το πρόσωπο της άτυχης 31χρονης.

Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι από τους ενοίκους, ο 40χρονος Αλβανός ζήλευε τη σύζυγο του. Παράλληλα πρόσθεσαν ότι το ζευγάρι δεν ήταν ευτυχισμένο ενώ συνέχεια καβγάδιζε, με τις φωνές τους να ακούγονται σε όλη την πολυκατοικία. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είχαν ακούσει πολλές φορές τη νεαρή μητέρα να φωνάζει «βοήθεια».

Σημειώνεται ότι μία γειτόνισσα του ζευγαριού -σύμφωνα με όσα είχε γράψει στο facebook- είχε καλέσει στις 11 Ιουλίου την αστυνομία καταγγέλλοντας ενδοοικογενειακή βία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελικά κάποια εξέλιξη. «Όταν τη σφάξει, λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κάνα κανάλι, για να σας φωνάξουν», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

Λίγο μετά τη δολοφονία της 31χρονης, η γειτόνισσα του ζευγαριού στη Δάφνη αναδημοσίευσε την ανάρτησής της, γράφοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για ενδοοικογενειακή βία και έφυγαν

Μετά την καταγγελία γειτόνισσας του ζευγαριού, καταγγέλλοντας πως ειδοποίησε την αστυνομία 19 ημέρες πριν το έγκλημα χωρίς οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο να κάνουν τον παραμικρό έλεγχο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς, καθώς όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών». Προσθέτει, δε, στην ανακοίνωση πως «με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών