ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μίκης Θεοδωράκης: Παρέμβαση του γιου του για την κηδεία - «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του πατέρα»

Μίκης Θεοδωράκης: Παρέμβαση του γιου του για την κηδεία - «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του πατέρα»

Μίκης Θεοδωράκης: Σε... γαϊτανάκι ανακοινώσεων εξελίχθηκε το ζήτημα της ταφής του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και πολιτικού. Τελικά, η οικογένεια του σπουδαίου Έλληνα αποδέχτηκε το αίτημα του εκλιπόντος που πριν φύγει από τη ζωή είχε ζητήσει να ταφεί στα Χανιά. 

Να σεβαστούν την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη για το θέμα της ταφής του, ζήτησε ο γιος του μουσικοσυνθέτη, Γιώργος.

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο Γιώργος Θεοδωράκης τονίζει ότι θα σεβαστούν την επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…».

Νωρίτερα, προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία εξέδωσε, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αφορμή για την απόφαση αποτέλεσε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Ευβοίας.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με άρθρο 15 του νόμου 4368/2016 μπορεί κάποιος να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του (τόπο, τύπο κλπ), αρκεί να υπογράψει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Νωρίτερα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη κατά την οποία εξέφραζε την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στα Χανιά. Σημειώνεται ότι, η επιστολή στάλθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2013 στον τότε Δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Μ που έφτασε και στην Ελλάδα - Τα πρώτα κρούσματα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Θήβα - Τι λέει για το φαινόμενο ο Λέκκας στο Newsbomb.gr