ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σταϊκούρας: Ζητήσαμε στοιχεία από τις Αρχές των ΗΠΑ για Novartis, για να αποζημιωθεί το Δημόσιο

Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έχει ήδη απευθυνθεί στις αμερικάνικες αρχές, ζητώντας στοιχεία για την υπόθεση Novartis προκειμένου να ασκηθούν αγωγές και να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο, προχώρησε από το βήμα της βουλής ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Έχουμε απευθυνθεί στις αμερικανικές αρχές για να μας δοθούν στοιχεία. Με βάσει τα στοιχεία που θα έρθουν από την αμερικανική δικαιοσύνη το ΝΣΚ θα προτείνει στο ελληνικό δημόσιο τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», ανάφερε ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε βουλευτές τος ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρθηκαν στο θέμα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου, καταφέρθηκαν εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι καθυστερεί αναιτιολόγητα την ίδια ώρα που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει θέσει το νομικό πλαίσιο για να ασκηθούν οι αγωγές, υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

«Το έγγραφο του ΝΣΚ κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021. Όχι μόνο ξεκινήσαμε την διαδικασία αλλά ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Κάνουμε ότι δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Σταϊκούρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάρκιζα: «Το παιδί μου είναι σε σοκ» - Τι λέει στο Newsbomb.gr η μητέρα της 2χρονης

Καιρός - Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές