ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη για βιτριόλι: Το τετ-α-τετ της Ιωάννας με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή -Tο πρόσωπο «κλειδί»

Δίκη για βιτριόλι: Το τετ-α-τετ της Ιωάννας με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή -Tο πρόσωπο «κλειδί»
Intimenews/Δημήτρης Καπάνταης

Δίκη για βιτριόλι: Εννέα ώρες διήρκεσε το πρώτο «τετ-α-τετ» της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή και της προκάλεσε τόσο πόνο, σε βαθμό που -όπως η ίδια εξομολογήθηκε στο δικαστήριο- ήθελε να πεθάνει. 

Η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα επέλεξε να εμφανιστεί στο δικαστήριο την ημέρα που το θύμα της θα περιέγραφε την αποτρόπαιη επίθεση που δέχτηκε και τον Γολγοθά που ανεβαίνει έκτοτε. Και ίσως η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία. Ίσως ήθελε να ακούσει τη ζημιά που προκάλεσε στο θύμα της και να λάβει την ικανοποίηση του πόνου που προξένησε. Εξάλλου η ίδια δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ή μετάνοια για την πράξη της. Στην δικαστική αίθουσα μπήκε με το κεφάλι ψηλά, κοιτάζοντας αδιάφορα γύρω της και κάθισε στη θέση της.

«Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου γυναίκα. Στάθηκε μπροστά μου, δεν πέρασε τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμματα με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου. Στα μαλλιά μου, στο πρόσωπο μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω. Θυμάμαι απλά να με βρέχουν, να ουρλιάζω, να πονάω» περιέγραψε η Ιωάννα στο δικαστήριο σοκάροντας δικαστές και το λιγοστό ακροατήριο.

Την ίδια στιγμή, το πρόσωπο της κατηγορουμένης παρέμενε ανέκφραστο. Δεν «τσάκισε» ούτε για ένα δευτερόλεπτο από την περιγραφή του θύματός της. «Για να αντέξω προσπαθούσα να κοροϊδέψω εαυτό μου. Ότι ζω ένα όνειρο. Το βράδυ μετά τις 9 αφού πέρασαν όλοι οι γιατροί έλεγα «Ιωάννα θα ξυπνήσεις». Προσπαθούσα να με πείσω για να αντέξω ότι τα όνειρα μου είναι πραγματικά και η πραγματικότητα είναι ο εφιάλτης» είπε με λυγμούς η Ιωάννα, που λίγο αργότερα αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή της.

Σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της Ιωάννας, η 36χρονη Έφη Καρακαντζούλα κοίταζε ευθεία μπροστά ατάραχη, φτιάχνοντας συχνά τα μαλλιά της. Έμοιαζε λες και ο φόβος που ένιωθε το θύμα της να την δυνάμωνε. «Είχα μάθει να αναγνωρίζω με την ακοή το βηματισμό της μητέρας μου και κάθε φορά που έμπαινε κάποιος άλλος στο δωμάτιο αναστατωνόμουν και φώναζα ποιος είναι γιατί φοβόμουν μην μπει κάποιος στο δωμάτιο να μου κάνει κακό» είπε η Ιωάννα και κλείνοντας συμπλήρωσε: «Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δε γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή τη επίθεση εναντίον μου».

Τίποτα από όλα όσα ανέφερε η Ιωάννα δεν ακούμπησε την κατηγορουμένη, που ζήτησε μέσω του συνηγόρου της να κάνει μια δήλωση στο δικαστήριο. Περπάτησε νωχελικά μέχρι το βήμα του μάρτυρα και γυρνώντας ελαφρά προς το σημείο που καθόταν η Ιωάννα ξεστόμισε παγώνοντας τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα: «Θέλω να απευθυνθώ στο θύμα. Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή».

Αντί συγγνώμης, η Έφη Κακαράντζουλα επέλεξε να προκαλέσει, πετώντας ένα «πυροτέχνημα» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θύμα της γνωρίζει την αιτία της επίθεσης. Αν και για ακόμα μια φορά κράτησε κλειστά τα χαρτιά της, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στην απολογία της. «Δε θες να με κοιτάξεις; Να με θαυμάσεις, ξέρω δε τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. Κοριτσάκι μου, όπως μου έλεγες. Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί» της είπε λίγο αργότερα σε μια διακοπή της δίκης η Ιωάννα.

«Έλιωνε το πρόσωπό της»

Συνολικά εννέα μάρτυρες εξετάσθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με την περιγραφή της κόρης της φαρμακοποιού, που συνάντησε την Ιωάννα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση να συγκλονίζει. «Από τις αλλαγές στο πρόσωπο της και τα μαλλιά που έπεφταν, τη μία που μπήκε δεν είχε τίποτα στο πρόσωπο μέχρι να φτάσει στον πάγκο του φαρμακείου είχαν αρχίσει οι αλλοιώσεις. Το πρόσωπο της ήταν υγρό, είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Πρήστηκε, διογκώθηκε, το μάτι της κοκκίνισε και άρχισε να πέφτει προς τα κάτω. Δεν απέχει πολύ από το να έλιωνε το πρόσωπο της. Είπε «καίγομαι στο κεφάλι» και της είπα «βάλτο κάτω από το νεροχύτη». Και όταν άρχισε να κάνει κινήσεις με το χέρι στο κεφάλι της για να το πλύνει, της έμεναν στα χέρια τα μαλλιά» είπε με σπασμένη φωνή η νεαρή γυναίκα.

Σοκαριστικές ήταν και οι περιγραφές του πατέρα του εργοδότη της Ιωάννας, που ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. «Σφάδαζε, δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσε να την ακουμπήσει κανείς. Ήταν φρίκη. Δεν μπορούσε να σταθεί. Δεν έχω δει ποτέ στα 70 χρόνια της ζωης μου τέτοιο πράγμα. Έφευγαν τούφες μαλλιά. Ήταν τόσο μεγάλη η ποσότητα που αναρωτήθηκα σε ελέφαντα πήγε να το ρίξει;» είπε ο μάρτυρας.

Το πρόσωπο «κλειδί» και η «πέτρα του σκανδάλου»

Στο μεταξύ, αίτημα για κλήση δυο ακόμη προσώπων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την 36χρονη κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση κατάθεσε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Απόστολος Λύτρας, καθώς -όπως εξήγησε- «ο άντρας μέσω δικηγόρου του κάπου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνεργίας».

Την ίδια στιγμή, από η Ιωάννα στην κατάθεσή της επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον 40χρονο, για τα «μάτια» και εν αγνοία του οποίου, φέρεται η 36χρονη να προχώρησε στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της.

«Τον Νοέμβριο του 2018 δέχτηκα αίτημα φιλίας από άγνωστο άνδρα, είχαμε κοινή φίλη την κατηγορούμενη και έκανα αποδεκτό το αίτημα. Στη συνέχεια δέχτηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη για αυτό το θέμα, μου ζήτησε να τον διαγράψω γιατί σχετίζεται με εκείνον, δεν ρώτησα λεπτομέρειες, της είπα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που μου το ζητάς εσύ που είσαι γνωστή μου και τον διέγραψα. Μου ζήτησε να της στείλω το κινητό μου και να με καλέσει. Το έκανα, με πήρε, ήταν πολύ αναστατωμένη, έκλαιγε , της είπα να μην ανησυχεί, να μείνει ήσυχη μαζί μου, προσπάθησα να τη συμβουλεύσω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δείχνει την εντύπωση ότι στέλνει σε διάφορες κοπέλες μηνύματα, προσπάθησα να την καθησυχάσω και να την ηρεμήσω. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τον έχω δει ποτέ, δεν τον ξέρω, δεν ξέρω αν είναι στη δικαστική αίθουσα, προσπάθησα να τη βοηθήσω σε βαθμό που μπορούσα και δεν έβλαψα κανένα από τους δύο. Επικοινώνησαν και οι δύο με εμένα και εγώ προσπαθούσα ευγενικά να το διαχειριστώ» ξεκαθάρισε η Ιωάννα.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει οριστεί για την 5η Οκτωβρίου, όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των γιατρών της Ιωάννας, αλλά και η στάση που θα τηρήσει η κατηγορουμένη ως προς την παρουσία της ή μη στο ακροατήριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: «Έκρηξη« της οικογένειας για την Έφη Κακαράντζουλα - «Σκύλα, μας διέλυσες»

Έφη Κακαράντζουλα σε Ιωάννα: «Εσύ γνωρίζεις γιατί σου έριξα το βιτριόλι»

Κίνηση ΤΩΡΑ: Κλειστή η άνοδος του Κηφισού λόγω τροχαίου με δύο τραυματίες στο ύψος της Πέτρου Ράλλη