ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίωξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη

Δίωξη για βιασμό
Η πράξη του βιασμού από τον ηθοποιό φέρεται να έχει τελεστεί το 2020
INTIME

Η πράξη του βιασμού από τον ηθοποιό φέρεται να έχει τελεστεί το 2020

Στην άσκηση δίωξης για βιασμό σε βάρος τρίτου ηθοποιού, μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππιδη, προχώρησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που χειρίστηκε όλες τις υποθέσεις που αφορούσαν στο ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιόποινη πράξη φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020 και ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Προέδρου του πειθαρχικού του συμβουλίου Πασχαλη Τσαρούχα.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας, ο κ. Σπυροπουλος κάλεσε τον 60χρονο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο ηθοποιός αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας. Όμως, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός, ως κατηγορούμενος πλέον, θα κληθεί σε απολογία ,μετά το τέλος της οποίας θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Στις 12 Ιανουαρίου δικάζεται ο προπονητής ιστιοπλοΐας

Την ίδια στιγμή, προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo και στις 12 Ιανουαρίου 2022, θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο προπονητής της ιστιοπλοϊας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι υποθέσεις των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππιδη, καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βάση τα οποία οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο - «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)