ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινικός Κώδικας: Διευρύνεται ο κακουργηματικός χαρακτήρας της κατοχής μολότοφ

Ποινικός Κώδικας: Διευρύνεται ο κακουργηματικός χαρακτήρας της κατοχής μολότοφ

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα διευρύνεται ο κακουργηματικός χαρακτήρας του αδικήματος της κατοχής βόμβας μολότοφ.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει στην «αναβάθμιση» του πλημμελήματος της κατοχής βόμβας μολότοφ σε κακούργημα. Ωστόσο, με σημερινή τροπολογία προστίθεται συμπληρώνεται ο τίτλος του άρθρου ως προς την αναφορά σε εμπρηστικές ύλες ( ο τίτλος αυτή τη στιγμή κάνει λόγο μόνο για εκρηκτικές ύλες), ενώ τροποποιείται η παράγραφος 1 ως προς την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος και η παράγραφος 2 ως προς τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αδικήματος.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση στην παρ. Ι του άρθρου 272 ΠΚ στα υλικά ή αντικείμενα ιδιαίτερης επικινδυνότητας προστίθενται οι εμπρηστικές ύλες και οι μηχανισμοί. Αντίστοιχα, στην παρ. 2 του άρθρου 272 ΠΚ διευρύνεται ο κακουργηματικός χαρακτήρας στις περιπτώσεις εκείνες που ο δράστης φέρει επικίνδυνες για τον άνθρωπο εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες, βόμβες ή μηχανισμούς, κατά τη συμμετοχή του σε δημόσιες συναθροίσεις πλήθους ή αν τα ανωτέρω υλικά ή αντικείμενα αφορούν μεγάλη ποσότητα, ανεξαρτήτως αν συντρέχουν παράλληλα οι προϋποθέσεις του εγκλήματος της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Πέθανε η ραδιοφωνική παραγωγός Εύα Μπουντούρη – Το συγκινητικό αντίο του «Εν Λευκώ»

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα σε μη εμβολιασμένους