ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη ψευτογιατρού: Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου - «Εμπιστεύτηκα τη ζωή του σε έναν δολοφόνο»

Δίκη ψευτογιατρού: Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου - «Εμπιστεύτηκα τη ζωή του σε έναν δολοφόνο»
Συγκλονιστικές καταθέσεις στη δίκη του ψευτογιατρού.
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Δίκη «ψευτογιατρού»: Λύγισε το ακροατήριο η μητέρα του 16χρονου Θεοδόση που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο και μετά τις θεραπείες του «ψευτογιατρού» το παιδί έπεσε κώμα και πέθανε.

Η μάρτυρας, που σε προηγούμενο στάδιο της ασθένειας είχε χειρουργήσει το παιδί της στη Γερμανία και τη Γαλλία, κατέθεσε πως ο 48χρονος την έπεισε πως το παιδί της που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο θα είχε πλήρη ιάση. Σε υποτροπή της ασθένειας του και προκειμένου να αποφύγει νέο χειρορουργειο στο εξωτερικό εμπιστεύτηκε τον «φημισμένο» ογκολόγο.

«Τέλη Αυγούστου 2016 υπάρχει υποτροπή. Στέλνουμε τις εξετάσεις σε Γάλλους, Γερμανούς και σε εκείνον. «Δεν υπάρχει υποτροπή» μας λέει κι εγώ πιστεύω ότι θα έχει γίνει το ίδιο λάθος που έγινε πριν εξι μήνες και ήταν στα όρια του λάθους. Οι Γερμανοί λένε ελάτε στη Γερμανία. Ο γιατρός μας εδώ, ο κατηγορούμενος έλεγε δεν υπάρχει υποτροπή. Επέμενε. Ξεκινάμε τη θεραπεία μας λέει. Θα διαλύσει τα πάντα. Μη πάτε στη Γερμανία θα σας δώσουν παιδί παράλυτο. Η θεραπεία πρέπει να αρχίσει τώρα. Κάνουμε μαγνητική και δείχνει ακόμα μεγαλύτερη υποτροπή. Αποφασίσαμε να πάρουμε τα φάρμακα που υπόσχονταν την πλήρη ίαση» εξήγησε η μάρτυρας.

Ξεσπώντας σε λυγμούς είπε στο δικαστήριο «δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου,τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα;; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Η οικογένεια του 16χρονου έδωσε στον «ψευτογιατρό» 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις «ενέσεις αρτεμισίνης» που έκανε το παιδί. όπως κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο. «Στις αρχές Σεπτεμβρίου συναντηθήκαμε σε ένα ιατρείο με άλλο όνομα στην πινακίδα. Φτάνουμε και μας έβαλε κανονικά στο γραφείο του και οδηγεί το παιδί στο εξεταστήριο. Με τη διατροφή που του έδωσε το παιδί έχασε σε μήνα 10 κιλά. Ο γιατρός μας έλεγε ότι πρέπει να αδυνατίσει, το λίπος δε βοηθάει έλεγε. Μας έστειλε να πάρουμε τσάγια από κάποιον στην Μακρυνιτσα. Μας έδωσε οδηγία να πάμε στη Θεσσαλονίκη για να του κάνει «ενέσεις Αρτεμισίνης». Του έκανε την πρώτη σε δωμάτιο ξενοδοχείου».

Η μάρτυρας περιέγραψε πως γνώρισε το «ψευτογιατρό» μέσω δικηγόρου, η οποία είχε θετική εντύπωση για εκείνον μετά το «κουράρισμα» του πατέρα της. Η γυναίκα εξήγησε πως δεν υπήρχε κανέναν δείγμα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι γιατρός, καθώς η πρώτη συνάντηση έγινε σε ιδιωτική κεντρική κλινική των Αθηνών «Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω «γιατρό κύριο Κόντο». Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, Έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος κυπριακής δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;».

Κατά τη διάρκεια μια μαγνητικής εξέτασης, η μάρτυρας περιέγραψε, πως ο 48χρονος τη διαβεβαίωσε πως ήταν όλα καθαρά. «Μου έκανε νόημα από τη τζαμαρία το σήμα της νίκης. Δεν έχει τίποτα λέει, καθαρή η μαγνητική. Είναι παρενέργειες των φαρμάκων οι εμετοί και το αδυνάτισμα. Μέχρι το Πάσχα δεν θα έχει τίποτα μου λέει. Και του κάνει ένεση αρτεμισίνης. Έρχεται η γνωμάτευση αλλά βλέπω ένα σωρό πράγματα. Βέβαια εγώ δε στέλνω πουθενά το cd γιατί δεν έχει τίποτα το παιδί. Διαβάζω όμως διαστάσεις, αιμορραγία. Εκείνος παρουσιάζει όλα τα όρια πλασματικά και εξηγεί τις αιμορραγίες. Το παιδί σε δέκα μέρες πέφτει σε κώμα. Τις προηγούμενες ημέρες έκανε εμετούς, πυρετό και μου έλεγε ο γιατρός ήταν γαστρεντερίτιδα. Το παιδί έλεγε «συγγνώμη» που δεν μπορούσε να ακολουθήσει την θεραπεία» περιέγραψε η μάρτυρας και συμπλήρωσε πως όταν πια πήγαν στο νοσοκομείο το παιδί είχε εσωτερική αιμορραγία και ο «ψευτογιατρός» επέμενε πως δεν είναι τίποτα.

Η ίδια εξήγησε πως σύστησε τον «ψευτογιατρό» και στην οικογένεια της 14χρονης, επίσης θύματος του. «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του άνδρα που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα

Δίκη ψευτογιατρού: Ξέσπασε σε λυγμούς ο πρώτος μάρτυρας περιγράφοντας πώς πέθανε ο πατέρας του

«Σφάχτηκαν» Πάνια - Τσαλίκης: «Είναι περίεργο να μου κάνεις συνέντευξη και να μην έχεις ενημερωθεί»