ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου ξανά στα δικαστήρια

Ο δολοφόνος του φαρμακοποιού έχει καταδικαστεί σε ισόβια και τώρα η υπόθεση έρχεται στο εφετείο για να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό
Ο δολοφόνος του φαρμακοποιού έχει καταδικαστεί σε ισόβια και τώρα η υπόθεση έρχεται στο εφετείο για να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό

Κοινωνία ώρα μηδέν: Ο δράστης της δολοφονίας του φαρμακοποιού ζητά να μειωθεί η ποινή

Σε μια εξαιρετικά επίπονη διαδικασία θα μπει και πάλι η οικογένεια του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου στις 15 Δελεμβρίου 2021 αφού στο εφετείο θα αναβιώσει και πάλι η άγρια δολοφονία του από τα χέρια φίλου του Παύλου Ιωαννίδη ενός ανθρώπου που είχε ευεργετηθεί από το θύμα.

Η σύζυγος του θύματος Ξένια Ευαγγελάκου γιατρός, η κόρη του Γιώτα Μαρία Φλώρου φαρμακοποιός και ο γιος του Χρήστος Φλώρος φοιτητής που από το 2018 ημέρα δολοφονίας του πατέρα τους δε μπορούν να συνέλθουν από τις τραγικές εικόνες που αντίκρυσαν όταν είδαν τον πατέρα τους δολοφονημένο έξω από το σπίτι τους, θα αναγκαστούν γι άλλη μια φορά να έρθουν αντιμέτωποι με τον άνθρωπο που σχεδίασε και διέπραξε την δολοφονία του συζύγου και πατέρα τους.

Ο δολοφόνος Παύλος Ιωαννίδης έχει καταδικαστεί σε ισόβια και τώρα η υπόθεση έρχεται στο εφετείο για να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε μια εποχή που το έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής είναι πρώτη είδηση στην καθημερινότητά μας. Σε μια κοινωνία που η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει έχει ξεφτίσει αφού σε πολλές περιπτώσεις οι δολοφόνοι επιθυμούν να σπάσουν τα ισόβια σε μια εκδίκαση δευτέρου βαθμού προξενώντας γι άλλη μια φορά το μένος της οικογένειας των θυμάτων γενικότερα, βάζοντας σίγουρα μεγάλα διλήμματα στους δικαστές οι οποίοι έχουν μπροστά τους μια κοινωνία που στάζει αίμα από τα καθημερινά εγκλήματα.

Ο Βασίλης Φλώρος δολοφονήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου το 2018 και από τότε δεν πέρασε μια μέρα χωρίς η οικογένεια αλλά και όσοι ήξεραν το Βασίλη, φίλοι, πελάτες, άνθρωποι που ευεργετήθηκαν απ΄αυτόν, που να μην σκέφτονται την άτιμη πράξη όπως λένε πολλοί που διεπράχθη σε έναν άνθρωπο που μόνο καλό έκανε στην κοινωνία. Δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του νωρίς το πρωί όταν έφευγε για να πάει ένα δέμα στο πρακτορείο λεωφορείων για την Πάτρα το οποίο προοριζόταν για τον γιο του που σπούδαζε.

Επρόκειτο να πάρει μαζί του και την κόρη του η οποία επειδή έδινε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο την τελευταία στιγμή προτίμησε να μείνει πίσω για να διαβάσει. Λίγα λεπτά μετά περνούσε με το αυτοκίνητο την πόρτα του γκαράζ του σπιτιού του και ο Παύλος Ιωαννίδης ο οποίος του είχε στήσει καρτέρι τον πλησίασε στο τζάμι και τον πυροβόλησε 7 φορές. 7 σφαίρες στον Βασίλη Φλώρο από τον Παύλο Ιωαννίδη, τον άνθρωπο που μόλις είχε οικονομικό πρόβλημα έτρεχε στο φαρμακείο του να του ζητήσει βοήθεια οικονομική και ο Βασίλης Φλώρος ποτέ δεν του αρνήθηκε την βοήθεια, διότι τον γνώριζε, διότι ήταν παλιοί συμφοιτητές, διότι είχαν κάνει παρέες οι οικογένειές τους, διότι ήξερε τους γονείς και τον αδελφό του δράστη …μα πιο πολύ γιατί ο Βασίλης Φλώρος σύμφωνα με το ρεπορτάζ , την έρευνα και τις ομολογίες των δικών του ανθρώπων, βοηθούσε κρυφά και φανερά τον κόσμο.

Ο Ιωαννίδης μετά το έγκλημα, έφυγε άλλαξε ρούχα , τα πέταξε σε έναν κάδο κι έπειτα πήγε σε ένα μνημόσυνο. 17 μέρες χρειάστηκε η ελληνική αστυνομία για να τον συλλάβει. Το πρωτόδικο δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ο Βασίλης Φλώρος ήταν ένας αυτοδημιούργητος φαρμακοποιός από την Ήπειρο που ήρθε στην Αθήνα και δεν σταμάτησε να δουλεύει ούτε μια μέρα. Για τον Βασίλη Φλώρο έκλαψαν και θρηνούν ακόμη πολλοί, όχι μόνο η οικογένειά του αλλά και απλοί γνωστοί, ηλικιωμένοι που τους πήγαινε τα φάρμακα στο σπίτι ότι ώρα κι αν ήταν, άνθρωποι που δεν είχαν χρήματα για φάρμακα και όμως τους τα έδινε χωρίς κανένα αντάλλαγμα αλλά και τόσοι άλλοι που είχαν ανάγκη και τους βοηθούσε. Ήταν ένας οικογενειάρχης παράδειγμα , ένας άνθρωπος με αξίες που όπως λένε όσοι τον ήξεραν ο χαμός του ήταν μια απώλεια για την κοινωνία.

Ο Παύλος Ιωαννίδης θα προσέλθει στο δικαστήριο στις 15 Δεκεμβρίου να ζητήσει να μειωθεί η ποινή που του έδωσε το πρωτόδικο δικαστήριο για το στυγερό έγκλημα που διέπραξε αφήνοντας δυο παιδιά ορφανά και μια σύζυγο να μαραζώνει έχοντας να διαχειριστεί τον χαμό του ανθρώπου της. Θα ζητήσει μείωση της ποινής την στιγμή που η κοινωνία ματώνει καθημερινά από εν ψυχρώ δολοφονίες, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την ανθρώπινη ύπαρξη, κάνοντας συνήθεια την είδηση ενός εγκλήματος.

Το σχέδιο όμως ενός εγκλήματος από έναν δράστη ο οποίος έχει κάνει τους υπολογισμούς του σε πόσα χρόνια θα βγει έξω αν διαπράξει το έγκλημα είναι πια γνωστά στην δικαιοσύνη η οποία με τις αποφάσεις της διαμορφώνει την κοινωνία στην οποία ζούνε τα παιδιά μας και παραδειγματίζονται από τυχόν ατιμωρησίες … Είναι γεγονός ότι αυτή η δίκη στο εφετείο στις 15 Δεκεμβρίου θα είναι ένα μάθημα στην κοινωνία από την ίδια την δικαιοσύνη…

Μαρία Γιαχνάκη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Άγις Κυνηγόπουλος

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμες ώρες στη ΜΕΘ του «Σωτηρία»

Η Φάρμα: «Έσπασε» ο Ψωμιάδης – «Δεν φανταζόμουν ότι στα τελευταία χρόνια της ζωής μου...» (vid)