ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα σε Αθηνα - Θεσσαλονίκη για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

θεματοφύλακες εισαγγελική έρευνα
Εισαγγελική έρευνα

Παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη δράση των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Άμεση παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε δημοσίευμα για τους αποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Την ίδια στιγμή, ανάλογη έρευνα φαίνεται πως ανοίγει και στη Θεσσαλονίκη.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται ξεκίνησε μεγάλη έρευνα στο στόχαστρο της οποίας έχει τεθεί η δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος, η οποία φέρεται να έχει δράση και σημεία του νομού Αττικής.

Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της διέγερσης σε ανυπακοή, της αντιποίησης αρχής, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης πληροφορίας και της οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται, ότι σε δημοσίευμα της Real News παρουσιάστηκαν φωτογραφίες της ομάδας αρνητών που αποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι, φέρονται να έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, για τις εικόνες αυτές σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε η γυναίκα που δέχθηκε πυροβολισμούς σε ζαχαροπλαστείο

Κακοκαιρία: Έρχεται ο καιρός του βοριά – Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα

Αλέξης Κούγιας - Φαίη Σκορδά: «Σφάχτηκαν» στον αέρα - «Γι’ αυτό είσαι μόνη σου»

Άνω Λιόσια: Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς σε σπίτι και καφενείο