ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Η στιγμή της αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Η στιγμή της επίθεσης στον διευθυντή
Στην αστυνομία μεταφέρθηκαν 11 άτομα για την επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου
Newsbomb.gr

Πιερία: Η στιγμή της αρπαγής του 61χρονου διευθυντή Γυμνασίου από την ομάδα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έγινε το πρωί της Παρασκευής (10.12) στο Αιγίνιο, όταν μια ομάδα ατόμων, μέλη των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», προχώρησε σε... αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου της πόλης.

Ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών οδηγήθηκαν 11 άτομα, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την κακουργηματική πράξη της «αρπαγής», και για τα πλημμελήματα της «σωματικής βίας σε υπάλληλο» και της «διατάραξη λειτουργίας σχολικού συγκροτήματος».

Δείτε καρέ καρέ την αρπαγή του καθηγητή

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί μέλη της ομάδας που αυτοαποκαλείται «θεματοφύλακες του Συντάγματος» έστησαν ενέδρα στον 61χρονο Διευθυντή και την στιγμή που πήγε να μπει στο σχολικό συγκρότημα, τον ακινητοποίησαν και του έβαλαν χειροπέδες.

Στη συνέχεια τον έβαλαν σε ένα από το αυτοκίνητά τους και τον μετέφεραν στο Α. Τ Αιγινίου.

Όπως έγραψε νωρίτερα το Newsbomb.gr, δεν ήταν η πρώτη φορά που τα μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν απειλήσει τον διευθυντή του Γυμνασίου καθώς είχαν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό τις… προθέσεις τους είτε μέσω απειλητικών τηλεφωνημάτων είτε μέσω παρόμοιου περιεχομένου email.

Κύκλοι του σχολείου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφεραν πως τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα τόσο ο διευθυντής του Γυμνασίου όσο και ο διευθυντής του Λυκείου στο Αιγίνιο δέχονταν επανειλημμένα απειλές από άτομα της παραπάνω ομάδας με αποτέλεσμα ο διευθυντής του Γυμνασίου να αναγκαστεί να καταγγείλει τα περιστατικά στις Αρχές καταθέτοντας σχετική μήνυση.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, παρόλο που οι τραμπουκισμοί και απειλές καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, ουδείς φρόντισε ώστε να μπει τέλος στη δράση της ομάδας και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων αυτών.

«Αυτή η ιστορία κρατά τουλάχιστον έναν μήνα. Έχουν ξανάρθει από το σχολείο αυτοί οι άνθρωποι. Ήρθαν και πριν από 15 μέρες και απειλούσαν και τον διευθυντή του Γυμνασίου και τον διευθυντή του Λυκείου. Μετά άρχισαν να στέλνουν απειλητικά email και να παίρνουν τηλέφωνα. Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία αλλά δεν εισακούστηκε ποτέ» επεσήμαναν οι πηγές χαρακτηριστικά.

Η θέση της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν

«Συνελήφθησαν 11 άτομα στην Πιερία για αρπαγή από κοινού του Διευθυντή σχολικής μονάδας

Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), γα αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία: Τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» και την Αττική

F-35: «Κλειδώνει» η συμφωνία! Ραγδαίες εξελίξεις από Γενάρη – Πότε εκτιμάται ότι θα έρθουν Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα: 5.087 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 103 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 702 οι διασωληνωμένοι