ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία: Τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» και την Αττική

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία: Τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» και την Αττική
Πολύ σημαντική μεταβολή θα δείξει ο καιρός τις επόμενες ώρες.
INTIME

Για νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μέσω του Newsbomb.gr.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως θα έχουμε ραγδαίες βροχές κυρίως στην δυτική Ελλάδα στην ανατολική Θράκη, και στα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, συγκεκριμένα στην Εύβοια και στις Σποράδες αλλά και στις υπόλοιπες κέντρο – νότιες περιοχές του Αιγαίου, θα βρέχει αλλά όχι με δυνατή ένταση όσο στις άλλες περιοχές τη επικράτειας.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας είναι η αυριανή. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική, το απόγευμα του Σαββάτου, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ: Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη (9-12-2021) τροποποιείται και αναβαθμίζεται σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο (11-12-2021) είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

  • Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Τις απογευματινές και βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.
  • Σημειώνεται ότι το πέρασμα της διαταραχής από την ανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) προσδιορίζεται τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο καιρός αγριεύει κι άλλο: Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Πρόταση «βόμβα» του ΟΟΣΑ: Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση - Ποιους αφορά

Έγκλημα στη Γλυφάδα: Ποινική δίωξη για τον 51χρονο που σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία