ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» είχαν «προαναγγείλει» την επίθεση – Τα απειλητικά email

Εδώ και αρκετό καιρό δέχοταν απειλές ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας
Εδώ και αρκετό καιρό δέχοταν απειλές ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας
olympusmera.gr

Τα μέλη της εν λόγω ομάδας αρνητών του κορονοϊού είχαν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό τις… προθέσεις τους

Ως «προδιαγεγραμμένη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από ομάδα ατόμων που αυτοαποκαλείται «θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, τα μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό τις… προθέσεις τους είτε μέσω απειλητικών τηλεφωνημάτων είτε μέσω παρόμοιου περιεχομένου email.

Κύκλοι του σχολείου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφεραν πως τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα τόσο ο διευθυντής του Γυμνασίου όσο και ο διευθυντής του Λυκείου στο Αιγίνιο δέχονταν επανειλημμένα απειλές από άτομα της παραπάνω ομάδας με αποτέλεσμα ο διευθυντής του Γυμνασίου να αναγκαστεί να καταγγείλει τα περιστατικά στις Αρχές καταθέτοντας σχετική μήνυση.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, παρόλο που οι τραμπουκισμοί και απειλές καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, ουδείς φρόντισε ώστε να μπει τέλος στη δράση της ομάδας και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων αυτών.

«Αυτή η ιστορία κρατά τουλάχιστον έναν μήνα. Έχουν ξανάρθει από το σχολείο αυτοί οι άνθρωποι. Ήρθαν και πριν από 15 μέρες και απειλούσαν και τον διευθυντή του Γυμνασίου και τον διευθυντή του Λυκείου. Μετά άρχισαν να στέλνουν απειλητικά email και να παίρνουν τηλέφωνα. Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία αλλά δεν εισακούστηκε ποτέ» επεσήμαναν οι πηγές χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες και βίντεο του olympusmera.gr από την προσαγωγή των μελών της ομάδας στην Αστυνομία

Πιερία: Το χρονικό της επίθεσης στον διευθυντή Γυμνασίου

Η επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας έγινε σήμερα από πέντε αρνητές του κορονοϊού. Ομάδα ατόμων, που παρουσιάστηκε ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγε σήμερα το πρωί στο σχολείο, άρπαξε τον διευθυντή, του έβαλε χειροπέδες και τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Η εν λόγω ομάδα αντιδρά στα μέτρα στα σχολεία και στη χρήση μάσκας. Ο διευθυντής του σχολείο με μώλωπες στα χέρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και είναι καλά στην υγεία του.

Για την υπόθεση έκανε δήλωση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέροντας συγκεκριμένα: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου στην Πιερία συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Αρνητές του κορονοϊού «απήγαγαν» διευθυντή Γυμνασίου και του πέρασαν χειροπέδες

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: Αντί για μασάζ έκαναν ερωτικά ραντεβού

Αλεξανδρούπολη: 29χρονη πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της