ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη «ψευτογιατρού»: Είχα καρκίνο του μαστού, μου έκανε υπέρηχο και μου είπε «λήξη συναγερμού»

Ψευτογιατρός
Μάρτυρες συνεχίζουν να «βομβαρδίζουν» με αποκαλύψεις για τον «ψευτογιατρό» και την απάτη του
INTIME

Μάρτυρες συνεχίζουν να «βομβαρδίζουν» με αποκαλύψεις για τον «ψευτογιατρό» και την απάτη του

Με την κατάθεση θύματος του «ψευτογιατρού» συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η μάρτυρας, η οποία νόσησε από καρκίνο του μαστού, κατάθεσε πως ο «ψευτογιατρός» της έκανε υπέρηχο σε κεντρική κλινική των Αθηνών και τη διαβεβαίωσε ότι δεν έχει τίποτα!

«Λήξη συναγερμού φιλενάδα. Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Στο λέω για να μην σε βάλουν κάτω και σε χειρουργήσουν» της είπε σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο.

Όπως εξιστόρησε, της ζήτησε 12.000 ευρώ, τα οποία όμως εκείνη δεν είχε να του δώσει. «Αν τα είχα θα του έδινα και τα διπλά, ήταν τέτοια η πειθώ του που δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας, δεν μπορούσες να τον αμφισβητήσεις ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις. Ο καρκίνος είναι συνώνυμο της απελπισίας» είπε η γυναίκα. Η μάρτυρας, πριν τη διάγνωση του «ψευτογιατρού», είχε ήδη κανονίσει να υποβληθεί σε μαστεκτομή, όπως της είχαν συστήσει οι γιατροί της και ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεσή της, συμφώνησε λέγοντας: «Του είπα ότι θα κάνω επέμβαση και μου είπε να την κάνεις. Μου είπε πως καλά έκανα και δεν έκανα χημειοθεραπείες γιατί σε κάθε σχήμα χημειοθεραπείας ο κάθε γιατρός βάζει 25.000 ευρώ στο παντελόνι».

Μετά την επέμβαση μαστεκτομής οι γιατροί συνέστησαν στην ασθενή να βρει έναν ογκολόγο και εκείνη, όπως τους απαντούσε πως είχε βρει τον «καλύτερο», τον κύριο Κόντο. «Με έβαζε να κάνω εξειδικευμένες εξετάσεις ούρων και αίματος σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο κα μου έλεγε όταν κλείνω το ραντεβού να λέω ότι είμαι από αυτόν. Τους τις έστελνα με mail. Δεν μου απαντούσε ποτέ. Ενημερωνόμουν από αυτά που έλεγε ο μικροβιολόγος. Δεν με προβλημάτισε ποτέ αυτό. Είχε τρομερή πειθώ σου μίλαγε και τον λάτρευες, ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις» υποστήριξε.

«Τον Δεκέμβριο του 2019 μου έφερε κάτι σκευάσματα, μου είπε ότι είναι κάνναβη, κάτι τέτοιο δε το θυμάμαι. Μου είπε για μια θεραπεία συντήρησης που θα μου έδινε, αν και εγώ ένιωθα καλά, το κόστος ήταν 5. 600 ευρώ. Μου είχε μιλήσει για τις ενέσεις αρτεμισήνης που στοίχιζαν 16. 000 ευρώ. Μου είχε κάνει μια στον ώμο» είπε στο δικαστήριο συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος ήταν «απατεώνας με ευρύ φάσμα δράσης».

Μάλιστα, ο «ψευτογιατρός» είχε προτείνει σε μια φίλη της να εξαφανίσει τη μυωπία με ενέσεις, ενώ είχε ζητήσει από την ίδια να της ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία. «Είχα τις ενδείξεις αλλά δεν της αξιολόγησα. Εκ των υστέρων συνέθεσα τα κομμάτια του πάζλ όταν έσκασε η φούσκα», είπε η μάρτυρας εξηγώντας όμως πως τον έβλεπε με ομάδες γιατρών σε κλινική και αυτό θόλωνε το τοπίο. «Με εξέταζε σε ένα δωμάτιο μέσα στην κλινική, η πόρτα δεν είχε το όνομά του. Ποτέ δεν υπήρξε νοσηλεύτρια ποτέ δεν υπήρξε κανείς. Μια φορά ο άντρας μου τον ρώτησε «γιατρέ τι σας οφείλουμε» και μας απάντησε: «απολύτως τίποτα, δεν παίρνουμε χρήματα από Έλληνες ασθενείς».

Νωρίτερα, κατέθεσε και ο πατέρας ανήλικου αγοριού, το οποίο διαγνώστηκε στα 8 του χρόνια με μυική δυστροφία. «Κάποια φίλη της γυναίκας μου είχε γνωρίσει Κοντοστάθη και μας τον σύστησε. Μίλησε η σύζυγος μου στο τηλέφωνο και τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι. Το 2015. Μας παρουσιάστηκε σαν Δόκτορ. Δε θυμάμαι τι ειδικότητα μας είπε ότι έχει. Ερχόταν και έβλεπε το παιδί. Την πρώτη φορά ζήτησε 8.000 ευρώ. Μετά όταν έφερε βότανα, πήρε και άλλα χρήματα διαδοχικά. Συνολικά μας πήρε πάνω από 50.000 ευρώ. Μας έδινε τσάγια, χυμούς κλπ. και επέμενε να κόψουμε θεραπεία με κορτιζόνη. Ευτυχώς, η σύζυγος μου μίλησε με κάποια άλλη γνωστή που είχε διακόψει τη θεραπεία το παιδί της και της είπε πως είχε χειροτερέψει. Έτσι δεν την κόψαμε τη θεραπεία. Μας έλεγε «σε έξι μήνες θα ανεβαίνει τα σκαλιά» και ότι η κορτιζόνη εμποδίζει τη θεραπεία να λειτουργήσει. Πηγαίναμε σε νοσοκομείο, όπου το παιδί έκανε εξετάσεις. Ξαφνικά σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Η σύζυγος του κατηγορούμενου μας έλεγε ότι «λείπει έξω». Εγώ ήμουν σίγουρος από πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε περίπτωση να δω βελτίωση. Απλά το παιδί το ταλαιπωρήσαμε, κάθε μία ώρα βότανο, κάθε πρωί στις έξι αλοιφές. Δε ξέρω τι είχαν μέσα τα βότανα, πάντως το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Κατά την έναρξη της δίκης κατέθεσε μια ακόμη συγγενής θύματος, η οποία ανέφερε ότι ο καρκινοπαθής γαμπρός της πείσθηκε από τον κατηγορούμενο να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να πίνει 14 με 15 περίπου φορές την ημέρα βότανα και έλαια που εκείνος του χορηγούσε.

«Τον γνωρίσαμε ως βοταναλόγο. Η αδελφή μου και ο γαμπρός μου τον συνάντησαν και τους είπε ότι είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που ασχολείται με τη βοτανολογία. Του έδωσε πολλά βότανα και διάφορα μπουκαλακια, τα οποία δεν ξέρω τί είχαν μέσα, έπινε 13 με 14 την ημέρα. Τον έπεισε να μην κάνει χημειοθεραπείες αν και είχε ξεκινήσει. Τις τελευταίες όμως δεν τις έκανε γιατί από αυτά που έπινε είχε καταπέσει πάρα πολύ. Είχε κάνει 5 -6 χημειοθεραπείες. Τις σταμάτησε όμως λόγω της γνωριμίας με τον βοτονολόγο. Ήρθανε στο σπίτι ο Κοντοστάθης και ένας άλλος, ο οποίος ήθελε να του κάνει επέμβαση για να του ξεράνει τον καρκίνο. Δεν τον αφήσαμε να τη κάνει. Συνέχισε τη θεραπεία του Κοντοστάθη. Τα χρήματα τα έπαιρνε λέγοντας ότι θα βοηθήσει κάποιον με αυτά που έχει παιδιά αλλά δεν είχε ρεύμα. Από όσο γνωρίζω έδωσαν ποσό πάνω από 100.000 ευρώ. Συνέχισε τη θεραπεία του Κοντοστάθη και έφυγε στις 7 Ιουλίου του 2013 στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Ο Κοντοστάθης έρχονταν και στο νοσοκομείο για να μιλήσει με το γιατρό και εκεί του έβαζε ενέσεις μέσα στον ορό» περιέγραψε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράδιο Αρβύλα: Καταγγελία πρώην εργαζόμενης-Γνώριζαν ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι παρενοχλητής

Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Στάθης Παναγιωτόπουλος; Η σχέση του με τους Deep Purple

Συντάξεις: Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για 3 εκατ. ασφαλισμένους - Ποιους αφορά

Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Γιώργος Τράγκας; Όλη η αλήθεια